ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Bruce Willis: Τι είναι η "αφασία" από την οποία πάσχει και τον αναγκάζει να αφήσει την καριέρα του

Η ανάρτηση της πρώην σύζυγός του, Demi Moore
01.04.2022
2
'
Bruce Willis: Τι είναι η "αφασία" από την οποία πάσχει και τον αναγκάζει να αφήσει την καριέρα του Bruce_willis

Εδώ και λίγα 24ωρα έγινε γνωστό πως ο Bruce Willis, πάσχει από μία εγκεφαλική διαταραχή που ονομάζεται αφασία. Μάλιστα η διαταραχή αυτή είναι ικανή να τον κρατήσει μακριά από τη δουλειά του και την καριέρα της υποκριτικής στην οποία ο ίδιος έχει αφοσιωθεί εδώ και 40 πλέον έτη. 

Η οικογένεια του Bruce Willis, δηλαδή τα παιδιά του, η νυν σύζυγός του Έμμα, αλλά και η πρώην σύζυγός του Demi Moore, ανακοίνωσαν πως ο ίδιος λόγω του προβλήματος υγείας του θα εγκαταλείψει την καριέρα του στα 67 του χρόνια. 

Δείτε επίσης: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: 55 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειας έγραφε: "Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες.". Ενώ πρόσθεσαν ότι "...απομακρυνθεί από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν!" Η ανακοίνωσε νγήκε μέσα από το λογαριασμό της Demi Moore:

 

 

Τι είναι η αφασία; 

Η αφασία είναι μια διαταραχή που οδηγεί σε βλάβη τμημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου, τα οποία σχετίζονται με τη γλώσσα και κυρίως με την λεκτική επικοινωνία. Συνήθως εμφανίζεται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι. Τα άτομα με αφασία βιώνουν αλλαγές στην ικανότητά τους να επικοινωνούν. 

Πως αντιμετωπίζεται η αφασία;

Στόχος της θεραπείας της αφασίας είναι να βελτιώσει την ικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνεί, βοηθώντας τον να χρησιμοποιεί όσες γλωσσικές ικανότητες του έχουν απομείνει, να επαναφέρει τις γλωσσικές ικανότητες όσο αυτό είναι εφικτό αλλά και να μάθει άλλους τρόπους έκφρασης όπως τη χρήση νοημάτων, εικόνων ή τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Δείτε επίσης: Νέα Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια

Αγαπημένο