ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαχτείς από τον πυρετό χωρίς να πάρεις αντιπυρετικά!

Ταλαιπωρείσαι από τον πυρετό, είσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Τότε είσαι στο σωστό άρθρο
05.12.2022
1
'
Οι 5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαχτείς από τον πυρετό! Photo/Istock

Όταν η θερμοκρασία του σώματος μας ξεπερνάει αυτή των 37 °C , τότε θεωρείται ότι πλέον έχουμε δέκατα και συνεπώς πυρετό.

Ο μέσος όρος μίας φυσιολογικής θερμοκρασίας που κυμαίνεται καθημερινά ο οργανισμός μας, είναι μεταξύ 36,4 °C έως και 37,5 °C , ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση του ανοσοποιητικού, το περιβάλλον και τα ρούχα που φοράμε.

Όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38,3 °C η κατάσταση αρχίζει να σοβαρεύει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του, πρέπει να είναι άμεσα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πότε είναι καλό να πάρεις αντιπυρετικά χάπια και τι πρέπει να προσέξεις!

Ποιοι είναι λοιπόν οι 5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαχτείτε από τον πυρετό;

1. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια για ταχύτερη ανάρρωση. Όση περισσότερη πρόσληψη υγρών, τόσο πιο γρήγορα βοηθάτε τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Συγκεκριμένα για τις μικρότερες ηλικίες, είναι αναγκαίο να καταναλώνουν αραιωμένους χυμούς φρούτων, καθώς τα ροφήματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Μία καλή επιλογή είναι το νερό καρύδας, αφού περιέχει ηλεκτρολύτες που είναι πολύ ωφέλιμοι, όπως και τα αφεψήματα βοτάνων.

Εικόνα
Οι 5 φυσικοί τρόποι να απαλλαχτείς από τον πυρετό!

2.Ύπνος 

Η σωστή χαλάρωση του σώματος και η ξεκούραση του οργανισμού ενεργοποιεί τις ορμόνες που ανανεώνουν τους ιστούς και μπουστάρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ενδεδειγμένες ώρες σύμφωνα με τους ειδικούς, που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού, είναι 7 έως 9 ώρες ύπνου, όπου το σώμα μπορεί και παράγει λευκά αιμοσφαίρια τα οποία καταπολεμούν τους ιούς.

3. Ζεστό μπάνιο

Δεν υπάρχει πιο ανακουφιστικό πράγμα από ένα ντουζ με χλιαρό νερό, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε άλατα καθώς και αιθέρια έλαια, που ενισχύουν την χαλάρωση των μυών και ανακουφίζουν από τους σωματικούς πόνους που σας ταλαιπωρούν.

Εικόνα
Οι 5 φυσικοί τρόποι να απαλλαχτείς από τον πυρετό!

4. Ελαφριά ρούχα

Οι μεγάλες, βαριές κουβέρτες, οι ρόμπες και τα πολύ ζεστά ρούχα συγκρατούν και διατηρούν την θερμότητα που δημιουργείται από τον πυρετό στο σώμα σας και αυξάνουν την θερμοκρασία του.

Η καλύτερη επιλογή δεν είναι άλλη, από μία ελαφριά κουβέρτα και ρούχα που συμβαδίζουν με την θερμοκρασία του δωματίου που βρίσκεστε, ώστε να αποφύγετε να παρατείνετε τον πυρετό σας.

5. Κατάλληλη διατροφή

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές με θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύουν τον οργανισμό σας.

Αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και κυρίως αυτές που περιέχουν ζάχαρη, για να επισπεύσετε την διαδικασία και να φτάσετε να έχετε την όρεξη που είχατε πριν ασθενήσετε!

Εικόνα
Οι 5 φυσικοί τρόποι να απαλλαχτείς από τον πυρετό!

Ρίξε μια ματιά: Οι τροφές που "κρύβουν" σαλμονέλα και πρέπει να προσέξετε- Δεν είναι μόνο το κοτόπουλο!

Αγαπημένο