ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι είναι αυτό που κάνει τους Αθηναίους να ξεχωρίζουν ως φίλοι

Πώς οι Αθηναίοι, παρά τον γρήγορο ρυθμό ζωής, καταφέρνουν να είναι υποστηρικτικοί φίλοι.
3
'
αθηναίοι καλοί φίλοι istock

Είμαστε βιαστικοί εμείς οι Αθηναίοι. Είναι αλήθεια. Και κάποιοι από εμάς επιφυλακτικοί ως άνθρωποι. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα και αρκετό άγχος, γιατί - μεταξύ άλλων - είναι κάπως ζούγκλα η ζωή στην Αθήνα… Κι αυτό συνεπάγεται ότι μερικές φορές μπορεί να μην έχουμε αρκετό χρόνο για να δούμε τους φίλους μας και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Όχι όμως, επειδή δεν τους αγαπάμε ή επειδή δεν είμαστε καλοί φίλοι.

Έχουμε όμως μια ποιοτική διαφορά ως φίλοι σε σχέση με άλλους κατοίκους της Ελλάδας. Θα σταθούμε δίπλα στους φίλους μας, όταν πραγματικά μας χρειαστούν, κυρίως δίνοντας λύσεις εκεί που χρειάζεται. Και θα σου εξηγήσω τι εννοώ παρακάτω.

Πώς η Αθήνα ανακηρύχτηκε η τρίτη φιλικότερη πόλη της Ελλάδας

Τη συμπεριφορά και αξιολόγηση των Αθηναίων ως φίλων εξέτασε έρευνα για το ποιες είναι οι φιλικότερες πόλεις στην Ελλάδα. Στην εξάδα με τις πιο φιλικές πόλεις της Ελλάδας, πρώτο ήρθε το Ηράκλειο Κρήτης, δεύτερα τα Ιωάννινα και τρίτη η Αθήνα. Τα ευρήματα προέκυψαν από μια εμπεριστατωμένης έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα που πραγματοποίησε η εταιρεία «Τόμας το Τρενάκι», τον Μάιο του 2021.

Η μελέτη αυτή κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα των κατοίκων τους, θέτοντάς τους ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Διάβασε ακόμα: Γιατί η πρωτεύουσα της Κρήτης αναδείχθηκε ως η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τους Αθηναίους να ξεχωρίζουν ως φίλοι

Η διάθεσή τους να παρέμβουν και να βρουν λύσεις στον φίλο που χρειάζεται βοήθεια ήταν αυτό που έκανε τους Αθηναίους να ξεχωρίζουν κατά την αξιόλογησή τους σε επίπεδο φιλίας. Κι η αλήθεια είναι ότι, αν είσαι κάτοικος της Αθήνας, θα το έχεις προσέξει. Έχουμε μια τάση εμείς οι Αθηναίοι για όλα τα προβλήματα να αναζητούμε μια λύση, γιατί όχι και για τους φίλους μας. Ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη όπως η Αθήνα γεννά την ελπίδα σε ό,τι αφορά την ενσυναίσθηση των κατοίκων της.

Διάβασε επίσης: Γιατί είσαι τυχερός αν έχεις φίλο από τα Γιάννενα

Ποιες πόλεις κατέκτησαν τις υπόλοιπες θέσεις;

Η Θεσσαλονίκη κατέκτησε την τέταρτη θέση, η Λάρισα την πέμπτη και η Πάτρα κλείνει την εξάδα με τις φιλικότερες πόλεις στην Ελλάδα.

Διάβασε κι αυτό: 5 φίλοι που χρειάζεται να έχεις στη ζωή σου

Αγαπημένο