ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί η πρωτεύουσα της Κρήτης αναδείχθηκε ως η φιλικότερη πόλη της Ελλάδας

Τι κάνει όσους ζουν στον Ηράκλειο της Κρήτης να ξεχωρίζουν ως φίλοι
2
'
Ηράκλειο Κρήτης πιο φιλική πόλη της Ελλάδας shutterstock

Κυριολεκτικά κονταροχτυπήθηκαν το Ηράκλειο Κρήτης και τα Ιωάννινα για την κατάκτηση τους τίτλου της φιλικότερης πόλης στην Ελλάδα. Εκ μέρους του Τόμας το Τρενάκι, η OnePoll έλαβε δείγμα από 2.000 ενήλικες από όλη την Ελλάδα τον Μαΐο του 2021 με το δείγμα των ερωτηθέντων να προέρχεται από 6 διαφορετικές πόλεις. Στις απαντήσεις αντιστοιχίστηκε μια βαθμολογία ανά ερώτηση με βάση τη συνολική βαθμολογία περί «φιλικότητας» σε κάθε απάντηση, όπως καθορίστηκε από την OnePoll. Οι βαθμολογίες που έδωσε κάθε άτομο στις ερωτήσεις συγκεντρώθηκαν όλες μαζί για να σχηματίσουν μια συνολική βαθμολογία περί φιλικότητας για κάθε ερωτηθέντα, η οποία στη συνέχεια μεταφράστηκε ως μέσος όρος για κάθε πόλη. Αυτές οι, κατά προσέγγιση, βαθμολογίες πόλεων χρησιμοποιήθηκαν για την κατάταξη των πόλεων με βάση τη φιλικότητα και τη δημιουργία του Δείκτη Φιλίας.

 Η μελέτη αυτή κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα των κατοίκων τους, θέτοντάς τους ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους, έφερε στην πρώτη θέση το Ηράκλειο Κρήτης με μικρή διαφορά από τα Ιωάννινα.

Ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις και γιατί το να έχει 5 φίλους ισοδυναμεί με οικογένεια. 

Γιατί το Ηράκλειο κέρδισε την πρώτη θέση

Η πρωτεύουσα της Κρήτης κέρδισε την πρώτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τα Ιωάννινα, ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σημείωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία, καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα. Γιατί, όμως;

Το Ηράκλειο κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση, σημειώνοντας σταθερά υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η παροχή φροντίδας σε κάποιον φίλο που χρειάζεται βοήθεια και τα θετικά σχόλια για κάποιον άλλον ώστε να αποκτήσει μια θέση εργασίας. Το Ηράκλειο είναι επίσης το κατάλληλο μέρος για να ακούσει κάποιος έναν καλό λόγο, μια κολακεία, ένα κομπλιμέντο με το 58% των κατοίκων να κάνει συχνά φιλοφρονήσεις. 

Διάβασε ακόμα: οι 5 φίλοι που χρειάζεσαι στη ζωή σου

Αγαπημένο