ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

'Ερευνα: Γιατί είσαι τυχερός αν έχεις φίλο από τα Γιάννενα

Ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά κάνουν τους κατοίκους από τα Ιωάννινα πιο καλούς φίλους, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα και ποιες άλλες πόλεις στην Ελλάδα ξεχωρίζουν για τα υψηλά ποσοστά ποιοτικής φιλίας.
3
'
φίλοι από γιάννενα έρευνα istock

Όλοι θα θέλαμε υποστηρικτικούς και αφοσιωμένους φίλους στη ζωή μας. Και μερικοί από εμάς ίσως τους έχουμε. Αυτό που δεν γνωριζουμε οι περισσότεροι είναι ότι ο τόπος καταγωγής και διαμονής κάποιου μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για το πόσο καλός φίλος είναι. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι.

Μελέτη πρόσφατα αποκάλυψε ότι τα Ιωάννινα είναι η δεύτερη πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα μετά το Ηράκλειο της Κρήτης.

Εικόνα
ioannina lake
shutterstock

 

Την εξάδα με τις πιο φιλικές πόλεις της Ελλάδας συμπληρώνουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Πάτρα. Τα ευρήματα προέκυψαν από μια εμπεριστατωμένη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες από ολόκληρη τη χώρα που πραγματοποίησε η εταιρεία «Τόμας το Τρενάκι». Η μελέτη αυτή κατένειμε τις πόλεις ανάλογα με τη φιλικότητα των κατοίκων τους, θέτοντάς τους ερωτήσεις που αφορούσαν στην καλοσύνη, τη στήριξη και τη φροντίδα που δείχνουν στους άλλους.

Η πρωτεύουσα της Κρήτης κέρδισε την πρώτη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τα Ιωάννινα, ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σημείωσαν επίσης υψηλή βαθμολογία, καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, βάσει του «Δείκτη Φιλίας - Τόμας το Τρενάκι».  

Γιατί όμως οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ξεχωρίζουν ως καλοί φίλοι;

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι κάτοικοι των Ιωαννίνων θεωρούνται καλοί φίλοι, επειδή:

-Δίνουν συμβουλές στους φίλους τους, όταν το χρειάζονται.

-Ενθαρρύνουν τους φίλους τους να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.

-Δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία να μεταβούν στο πιο μακρινό μέρος, ώστε να βοηθήσουν έναν φίλο που το είχε ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι Γιαννιώτες ήταν πιο πρόθυμοι τα ταξιδέψουν για παράδειγμα, πάνω από 107 χιλιόμετρα προκειμένου να βοηθήσουν έναν φίλο με ξεφούσκωτο λάστιχο – απόσταση κατά 12 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από τον μέσο όρο.

Αν έχεις φίλο ή φίλη Γιαννιώτη λοιπόν, εκτίμησέ το! Σε επίπεδο φιλίας σίγουρα έχεις κερδίσει.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρεις

Ότι η έρευνα του Δείκτη Φιλίας έχει διεξαχθεί παγκοσμίως, και στην κατάταξη μεταξύ των πιο φιλικών πόλεων στον κόσμο συμπεριλαμβάνονται η Οξφόρδη (Ηνωμένο Βασίλειο), το Σίδνεϋ (Αυστραλία), το Ώκλαντ ( Νέα Ζηλανδία), η Νάπολη (Ιταλία), η Σμύρνη (Τουρκία) και η Κιέλτσε (Πολωνία) .

Διάβασε ακόμα: Γιατί το να έχεις 5 φίλους είναι σημαντικό για την ψυχική σου υγεία

Αγαπημένο