ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να διαχειριστείτε το διαζύγιο χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά

Ο σωστός τρόπος για να διαχειριστείτε το διαζύγιο και να περιορίσετε τις αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά σας!
1
'
See the video
Πώς να διαχειριστείτε το διαζύγιο χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά διαζύγιο

Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλιεράτου μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστεί ένα ζευγάρι το διαζύγιο, ώστε να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά.

Ένα διαζύγιο επηρεάζει όλα τα μέλη μιας οικογένειας και είναι μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία που προκαλεί άγχος, ανασφάλεια και συχνά ένταση μεταξύ των πρώην συντρόφων.

Οι ισορροπίες μετά από ένα χωρισμό είναι δύσκολες και για αυτό χρειάζεται προσωπικός χρόνος, ώστε ο καθένας να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.

Στην περίπτωση που υπάρχουν και παιδιά είναι ένας ακόμη παράγοντας που το διαζύγιο απαιτεί σωστή και καλή διαχείριση ιδανικά και από τις δύο πλευρές.

Αρχικά, θα πρέπει ο καθένας να έχει το χρόνο του, ώστε να κατευνάσει το θυμό και τον εκνευρισμό που αισθάνεται.

Επίσης, το ζευγάρι μετά το διαζύγιο καλείται να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού και άλλα ζητήματα της καθημερινότητας. Κάτι που απαιτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία και από τους δύο.

Το παιδί βιώνει ήδη μία μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά του. Επομένως, οι εντάσεις αποτελούν έναν έξτρα παράγοντα αποσταθεροποίησης. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει μία καλή γονεϊκή σχέση για τα παδιά, αλλά και για τους δύο πρώην συντρόφους.

Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες σε σχέση με την προσέγγιση ενός θέματος, μην εκφράζετε όμως τον εκνευρισμό και την αντίθεσή σας μπροστά στα παιδιά.

Τέλος, μην κατηγορείτε τον/την πρώην σύντροφο στα παιδιά σας.

Δώστε προτεραιότητα στο να είναι καλά τα παιδιά σας, καθώς ο στόχος θα πρέπει να είναι να είστε το σωστό πρότυπο για αυτά.

Μάθετε ακόμη: Πόσο κακό κάνει στην ψυχική υγεία η ανάγκη για απώλεια βάρους;

Αγαπημένο