ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

6 σημάδια ότι δεν του αρέσεις και τόσο…

Πώς να σταματήσεις να είσαι μπερδεμένη μαζί του.
4
'
σχέσεις shutterstock

Είναι εκείνη η περίεργη αίσθηση. Ενώ σου αρέσει κάποιος τόσο μα τόσο πολύ, κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας. Κάτι δεν είναι όπως θα ήθελες. Κάτι λείπει από την μεταξύ σας επικοινωνία. Το πάθος στα λόγια; Η σωματική οικειότητα;  Οι τρυφερές εκληλώσεις; Το λίγο παραπάνω ενδιαφέρον; Και είναι όλα αυτά που σε κάνουν όταν κλείνετε το τηλέφωνο ή η συνάντησή σας φτάνει στο τέλος, να νιώθεις μπερδεμένη, απογοητευμένη ή θυμωμένη. Στην πραγματικότητα το μόνο που θα έπρεπε να νιώθεις είναι τον έρωτα σταδιακά να φουντώνει μέσα σου. 

Αν αντί για αυτό, νιώθεις ότι ίσως δεν σε ποθεί τόσο όσο θα ήθελες, είναι πολύ πιθανό η αμφιβολία να αρχίζει να δηλητηριάζει μια πιθανή καλή εξέλιξη στη σχέση σας. Είναι άλλο, εξάλλου, να αρέσεις σε κάποιον κι άλλο να σε ποθεί. Και για κάποιες από εμάς το πρώτο απλώς δεν είναι αρκετό. Και νομίζω ότι το χειρότερο στις γνωριμίες και στις σχέσεις που δεν προχωρούν όσο και όπως θα θέλαμε είναι το χάσιμο χρόμου. Θα συμφωνήσεις σε αυτό;

Αν ναι, τότε διάβασε παρακάτω τα εξής σημάδια που μπορεί να φωνάζουν ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας και μάλλον δεν φταις εσύ για αυτό.

Αν πάλι έχεις πείσμα και θέλεις οπωσδήποτε να το προσπαθήσεις μαζί του -ακόμα κι αν δεν τον βλέπεις να ξετρελαίνεται μαζί σου- αγνόησε το άρθρο για να μην σου μπαίνουν οι ιδέες που θα σε αποσυντονίσουν στους...στόχους σου.  Ορίστε σημάδια που δείχνουν ότι το πρόσωπο με τον οποίο έχεις σχέση (ή θα ήθελες να έχεις σχέση) μάλλον δεν κουτουλάει από έρωτα για εσένα.

Δεν επιδιώκει πρώτος την επικοινωνία

Σίγουρα δεν αποτελεί καλό σημάδι, αν είσαι πάντα εσύ αυτή που τον αναζητά, εσύ αυτή που του στέλνεις μήνυμα πρώτη, εσύ αυτή που του προτείνεις να συναντηθείτε ή να κάνετε πράγματα μαζί. Το να σου στέλνει εκείνος μήνυμα  ή να σου τηλεφωνεί πρώτος σίγουρα επιβεβαιώνει τις διαθέσεις του ως προς εσένα χωρίς να χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Το ξέρω ότι σε γυρίζω στην εποχή των "Κανόνων"  (το αμερικανικό best seller εγχειρίδιο για τις σχέσεις των δύο φύλων "The Rules") όμως είναι μάλλον από τα δεδομένα που δεν πρέπει να αγνοήσεις. 

Μάθε και τα υπόλοιπα E μιας επιτυχημένης σχέσης εκτός από την επικοινωνία. 

Δεν είναι ποτέ διαθέσιμος

Δεν απαντά σε μηνύματα ή αργεί να απαντήσει. Είναι απασχολημένος συνέχεια και έχει ασφυχτικά φορτωμένο πρόγραμμα. Ακόμα χειρότερα αν βλέπεις ότι συστηματικά αποφεύγει ή απορρίπτει τις μισές ή και παραπάνω προτάσεις σου για έξοδο επειδή έχει πολύ δουλειά, έχει πονοκέφαλο, τις μαύρες του ή αρρώστησε η μάνα του, θα πρέπει να προβληματιστείς. Να ξέρεις ότι ακόμα και με το πιο φορτωμένο πρόγραμμα του κόσμου, εκείνος που σε θέλει πολύ θα επιδιώξει να σε δει. Κάθε μέρα -έστω κι για λίγο- ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολα εφικτό!

Δεν σε ακούει πραγματικά όταν μιλάς

Κάποιος που ενδιαφέρεται για εσένα θα κολλήσει σε κάθε σου λέξη. Και θα την αποθηκεύσει στην μνήμη του. Θα ενδιαφερθεί για αυτά που έχεις να πεις κυρίως γιατί ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει μέσα από τα λεγόμενά σου και να χτίσει το προφίλ σου δίνοντας έμφαση ακόμα και σε λεπτομέρειες που εσύ μπορεί να έχεις ξεχάσει ότι του είπες. Εάν από την άλλη αισθάνεσαι ότι τον κυνηγάς για να μιλήσετε καταλήγοντας σε μια συνηθισμένη συνομιλία, κράτα μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τη σχέση σας. To ίδιο αν την ώρα που του μιλάς από κοντά ή είστε μαζί εκείνος δραστηριοποιείται με το κινητό του. Είναι φάουλ. Τέλος.

Δεν θυμάται πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα

Άσε τα γενέθλια σου. Θα του το θυμίσει το Face Book. Ή να στο πω αντίστροφα για να μην σε τρομάξω. Αν θυμάται πότε έχεις ραντεβού για μαστογραφία, πότε περίπου είναι να αδιαθετήσεις, σε ρωτάει τι ειπώθηκε στο μεσημεριανό επαγγελματικό σου meeiting σου ή αν τα ξαναβρήκες με τη φίλη σου τότε πάει να πει ότι νοιάζεται για σένα, σε έχει έγνοια. Σίγουρα δεν είναι καλό προγνωστικό αν είναι αδιάφορος ή για να στο πω πιο ευγενικά αποστασιοποιημένος από  όλες τις πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς σου. Το καταλαβαίνεις αυτό έτσι; 

Δεν μιλάει σε άλλους ανθρώπους για εσένα

Αν είσαι ανύπαρκτο πρόσωπο για τους φίλους του,  την αδερφή του, τη μάνα του ίσως θα πρέπει να προβληματιστείς. Η γνώμη των σημαντικών άλλων είναι κάτι που μας καίει όλους Και για κάποιον που πιστεύουμε ότι πρόκειται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, θέλουμε να μιλήσουμε στους άλλους  ή επιδιώκουμε ακόμα και να τον συστήσουμε στους σημαντικούς άλλους στη ζωή μας. Σκέψου λίγο αντίστροφα... Εσύ έχεις μιλήσει στους άλλους για αυτόν; Γιατί όχι κι εκείνος για εσένα; 

Μάθε ακόμα γιατί οι εσωστρεφείς έλκουν τους εξωστρεφείς και το αντίστροφο.

Δεν σε αγγίζει συχνά

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και σου παίρνει το χέρι και στο φιλάει. Βάζεις το παγωτό που σου έφερε στην κατάψυξη και είναι κι όλας από πίσω σου για να σε αγκαλιάσει. Τα χείλη σου είναι κάτι που αναζητά με το παραμικρό. Τι όχι; Αν απουσιάζουν οι μικρές αυτές κινήσεις πόθου είτε έχετε κάνει σεξ είτε όχι ίσως ο πόθος του για εσένα να μην είναι τόσο έντονος. Η αγάπη εκφράζεται όχι μόνο με λόγια αλλά και με σωματικές εκδηλώσεις κι είναι αυτές που προσδίδουν μαγεία και δέσιμο στη σχέση. Οι σωματικές εκδηλώσεις είναι, εξάλλου, η πιο ισχυρή επιβεβαίωση του πόθου.

Να θυμάσαι ότι όταν κάποιος σε θέλει πολύ θα βρει τον τρόπο να σου το δείξει ξεκάθαρα ακόμα κι αν είναι ο πιο εσωστρεφής, ντροπαλός ή μπερδεμένος τύπος που έχεις γνωρίσει. Και δεν θα έχεις καμία απόλύτως αμφιβολία για αυτό. Ακόμα κι αν είστε ακόμα στην αρχή της σχέσης. Θα σου τύχει και θα με θυμηθείς.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό αν μόλις ανακάλυψες ότι ο άνδρας που σου αρέσει τόσο πολύ ίσως δεν σε ποθεί τόσο όσο θα ήθελες, όμως πιστεύω ότι όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσεις τόσο το καλύτερο για εσένα. Οι αποφάσεις ή η στρατηγική που θα υιοθετήσεις (πιστεύεις πραγματικά ότι αξίζει τον κόπο να ακολουθήσεις μία;),  είναι φυσικά αποκλειστικά δική σου υπόθεση.

Διάβασε κι αυτό: Να χωρίσεις ή να μη χωρίσεις - γιατί στην πραγματικότητα το δίλημμα είναι τρίλημμα

Αγαπημένο