ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 είδη τοξικών ανθρώπων που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου... χτες

Πώς να τους αντιμετωπίσεις σωστά.
3
'
toxikoi-anthropoi

Έχουμε όλοι ακούσει πόσο κακό μπορεί να κάνει στην υγεία σου το άγχος, και πρόσφατη έρευνα αναφέρει πως ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά επιτυχίας των ανθρώπων που έχουν εκπληρώσει σημαντικούς στόχους στην ζωή τους, είναι και το ότι έλεγχαν τα συναισθήματά τους. 

Το περιβάλλον σου, παίζει σημαντικό ρόλο στα συναισθήματα και την ψυχολογία σου, και θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα άτομα που το απαρτίζουν. Αν και κανείς δεν θέλει να μείνει μόνος του, υπάρχουν σίγουρα 4 είδη τοξικών ανθρώπων που αν τα έχεις στην ζωή σου, πρέπει να τα βγάλεις όχι αύριο αλλά σήμερα.

Ποιοι είναι οι τοξικοί άνθρωποι που δεν πρέπει να έχεις στην ζωή σου

Εκείνος που ασχολείται με τις ζωές των άλλων

Τα πράγματα είναι απλά, αν ασχολείσαι συνέχεια με τις ζωές των άλλων, δεν θα έχεις χρόνο για τη δική σου ζωή. Αν έχεις ένα άτομο στο περιβάλλον σου που σχολιάζει τα πάντα για τους άλλους, τότε αναλογίσου τι «σωστό» έχει κάνει εκείνο στη δική του ζωή. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα βρεις και πολλά.

Ο ζηλιάρης

Αν θέλεις κάτι στη ζωή σου, τότε πρέπει να δουλέψεις, να δουλέψεις, να δουλέψεις. Τίποτα δεν θα σου δοθεί χωρίς κόπο όμως ένα άτομο που ζηλεύει δεν θα σου αναγνωρίσει ποτέ πόσο κουράστηκες για να πετύχεις κάποια πράγματα. Αυτό είναι πολύ κουραστικό και άσχημο για την ψυχολογία σου, οπότε γιατί να θέλεις να το έχεις στη ζωή σου;

toxikoi-anthropoi-ti-na-kaneis

Ο υπερόπτης

Το παραπάνω άτομο, είναι ίσως το πιο επικίνδυνο για εμένα. Η ταπεινότητα και η ανθεκτικότητα, είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτεις, αν θέλεις να πας μπροστά. Η αγένεια και η άκομψη συμπεριφορά, είναι σίγουρα δύο σημάδια που πρέπει να σου σημάνουν «καμπανάκι» ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι υπεροπτικό και καλό θα είναι να αναθεωρήσεις σχετικά με το αν το θέλεις στο περιβάλλον σου.

Το θύμα

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αρνητικές καταστάσεις αλλά το «θύμα» έχει βρεθεί μόνο σε αυτές. Δεν φταίει ποτέ, είναι όλα θέμα συγκυριών και εκείνος ενώ έχει πάντα δίκιο, είναι πάντα ο ζημιωμένος. Αν σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, φυσικά και έχεις δίκιο μιας και σε οποιεσδήποτε καταστάσεις, υπάρχουν δύο πλευρές. Για το άτομο - θύμα όμως, υπάρχει μόνο η δική του την οποία λέει ξανά και ξανά και ξανά. Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά περισσότερα πράγματα να κάνεις από το να ακούς το ίδιο δράμα επανειλημμένα.

toxikoi-anthropoi-antimetopisi

Πώς να προστατευθείς από τα τοξικά άτομα

Η λέξη κλειδί εδώ είναι τα όρια. Θέσε τα όριά σου, συζήτα μαζί τους την συμπεριφορά που σε απασχολεί και αν δεν αλλάξει κάτι, οφείλεις να τα βγάλεις από τη ζωή σου για να προστατεύσεις την εσωτερική σου γαλήνη και ισορροπία. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως ο εαυτός σου είναι η πρώτη σου προτεραιότητα και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό, τόσο πιο γρήγορα θα γίνεις και εσύ ευτυχισμένος.

Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Τσάρλι Τσάπλιν:

«Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου.

Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε αυθεντικότητα.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιές για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και από ό,τι με τραβούσε συνεχώς μακριά από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στην αρχή το ονόμαζα “υγιή εγωισμό”. Αλλά σήμερα ξέρω ότι είναι αυταγάπη.»

 

Αγαπημένο