ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς επηρεάζει η μουσική την ψυχολογία μας;

Η μουσική έχει τη μαγική ικανότητα να μας φτιάχνει τη διάθεση!
11.03.2022
2
'
Πώς επηρεάζει η μουσική την ψυχολογία μας; MUSIC_MAKE_US_HAPPY

Η μουσική, κάθε είδους, θεωρείται το φάρμακο της ψυχής. Ήδη από τα αρχαία χρόνια, η μουσική θεωρούνταν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και ότι στο άκουσμά της θεραπεύονταν οι ψυχικά άρρωστοι. 

Η αλήθεια είναι πως το άκουσμα μελωδιών μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία ενός ανθρώπου, με τα οφέλη να είναι πολλαπλά! Ακολουθούν μερικά από αυτά: 

Διαβάστε ακόμη: Το 15λεπτο χορευτικό workout που θα σε κρατήσει σε φόρμα

Η μουσική μας κάνει πιο δημιουργικούς! 

Φιλανδοί ερευνητές ανακάλυψαν πως ο ανθρώπινος νους, βρίσκεται σε μεγαλύτερη εγρήγορση όταν ακούει ένα ρυθμικό τραγούδι. Συνεπώς όταν ακούμε μουσική ο εγκέφαλός μας μπαίνει στη διαδικασία επεξεργασίας όσων ακούσει και αυτό μας κάνει πιο ευστροφους αλλά και έτοιμους να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε μας συμβεί. 

Όταν ακούμε τραγούδια μειώνεται η αρτιριακή μας πίεση! 

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρσης απέδειξε πως επειδή η μουσική βελτιώνει την απόδοση στην άσκηση και ανακουφίζει από το άγχος, μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της υψηλής αρτιριακής πίεσης.

Εικόνα
istock

 

Η μουσική "μειώνει" τον πόνο! 

Όταν ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται ότι ακούσει μουσική, απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες απαλύνουν τον πόνο. Ακόμη, η μουσική δημιουργεί και μία απόσπαση προσοχής. Με λίγα λόγια ακούγοντας ένα όμορφο τραγούδι, επικεντρώνεσαι σε αυτό και ξεχνάς έστω και παροδικά τον πόνο που μπορεί να νιώθεις σε κάποιο σημείο του σώματός σου. 

Μην ξεχνάμε την "μουσικοθεραπεία"! 

Η θρησκεία του Βουδισμού, προβάλλει τη μουσικοθεραπεία ως τρόπο αντιμετώπισης των εθισμών. Στην Ταϊλάνδη συγκεκριμένα, υπάρχει βουδιστικός ναός, στον οποίο πηγαίνουν άνθρωποι που υποφέρουν από εξαρτήσεις για να γιατρευτούν! 

Ας εντάξουμε τη μουσική στη ζωή μας λοιπόν. Ακόμη και ένα σύντομο τραγούδι στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου καθώς πηγαίνουμε στη δουλειά, είναι ικανό να μας φτιάξει όλη τη μέρα! Πιστέψτε το, δοκιμάστε το, καθιερώστε το! 

Ίσως ακόμη να θέλετε να δείτε: Ποια είναι η κατάλληλη μουσική για να γυμναστείς αποδοτικότερα

Αγαπημένο