ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 τρόποι να διώξεις το άγχος από την ζωή σου

Τα πράγματα είναι απλά...
3
'
agxos-antimetopisi-tropoi

Αν ρωτήσεις όσους με ξέρουν καλά, θα σου πουν με σιγουριά ότι δίπλα στη λέξη «άγχος», κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει η φωτογραφία μου. Ωστόσο, με τα χρόνια έχω μάθει να διαχειρίζομαι το άγχος μου, ώστε να μην μου δημιουργεί προβλήματα αλλά αντίθετα, να με κάνει άκρως δημιουργική. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις και παρακάτω θα βρεις 3 δικούς μου τρόπους, που ελπίζω να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το άγχος σου, όπως βοήθησαν και εμένα...

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις μια κατάσταση, δες τι μπορείς να κάνεις

Ακόμα και αντιμετωπίζεις κάτι που δεν είναι στο χέρι σου να την αλλάξεις, σίγουρα είναι στο χέρι σου το πώς θα την αντιμετωπίσεις. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις ώστε να σε επηρεάσει όσο λιγότερο μπορείς και φυσικά, αν αντιμετωπίζεις κάτι που μπορείς να αλλάξεις, τότε δεν υπάρχει καν λόγος να αγχώνεσαι.

agxos-antimetopisi-liseis

Σταμάτα να «θεοποιείς» το άγχος σου

Ας πάρουμε τα πράγματα λογικά: Έχεις άγχος. Και λοιπόν; Όλοι μας λίγο ή πολύ αντιμετωπίζουμε στρεσογόνες καταστάσεις όμως, αν δεις κάποιον στο δρόμο, δύσκολα θα καταλάβεις τι περνάει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το άγχος σου, μπορεί να σε κυριεύσει όσο εσύ του το επιτρέψεις. Πάρε βαθιές ανάσες, σκέψου σοφά και θα δεις ότι τελικά μάλλον φοβάσαι το άγχος σου περισσότερο από όσο πρέπει.

agxos-antimetopisi

Fake it 'till you make it

Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή συμβουλή που δίνω, γιατί την πιστεύω στο 100%. Ακόμα και αν δεν νιώθεις καλά, ακόμα και αν το άγχος σου σε κατατρώει, προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι είσαι καλά και ότι θα τα καταφέρεις. Είναι πολύ πιθανό με τον καιρό, να ανθυποβάλεις τον εαυτό σου να σκέφτεται θετικά και στο τέλος, οι θετικές σκέψεις για τον εγκέφαλό σου να είναι μονόδρομος!

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις όμως, είναι να σκέφτεσαι ότι αν δώσεις υπερ του δέοντως χώρο στο άγχος σου τότε θα σε κυριεύσει και οι συνέπειες θα είναι σίγουρα άσχημες. Εξάλλου, ακόμα και αν αποτύχεις σε κάτι, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να προσπαθήσεις ξανά και ξανά, με καθαρό μυαλό και σωστή κρίση. Ο μόνος σου εχθρός, είναι όλα όσα φοβάσαι πως μπορεί να συμβούν...

 

Αγαπημένο