ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιος χορός μπορεί να αλλάξει την τύχη σου στον έρωτα

Γιατί η salsa θεωρείται ο χορός της αποπλάνησης .
3
'
salsa shutterstock

Θα το φανταζόσουν ποτέ; Ότι η μορφή άσκησης ή το είδος χορού που μπορεί να επιλέξεις μπορεί να δώσει ώθηση στον ερωτικό σου μαγνητισμό; Γι’ αυτό αν σκέφτεσαι στο μέλλον να ξεκινήσεις μαθήματα χορού, φρόντισε να επιλέξεις έξυπνα. Ιδιαίτερα αν είσαι από τη φύση σου ντροπαλή, εσωστρεφής και γενικά διστακτική στις συναστροφές ή το φλερτ με το άλλο φίλο, είναι βέβαιο ότι αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε σίγουρα σε ενδιαφέρει. 

Η Δέσποινα Κουκλάκη, Καθηγήτρια χορού, μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το χορό salsa που θεωρείται ότι απογειώνει τον ερωτικό μαγνητισμό. 

Μείξη λατινοαμερικάνικων και αφρoκαραιβικών στοιχείων χορού, η salsa έχει τον ίδιο ρυθμό με τον mambo αλλά το στυλ της είναι λιγότερο σοφιστικέ. Είναι γρήγορος χορός με ελευθερία κινήσεων και πολλές στροφές.

Είναι επαρκής ως άσκηση;

Εξασφαλίζει  αερόβια άσκηση πράγμα που σημαίνει ότι αν κάνεις μαθήματα 2 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 45 λεπτά, εξασφαλίζεις όλα τα οφέλη της γυμναστής, όπως δηλαδή αν πήγαινες γυμναστήριο. Επίσης το σώμα σου θα αποκτήσει γράμμωση γιατί το είδος αυτό χορού γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες σώματος υποβοηθώντας στη σύσφιξη των κοιλιακών μυών ενώ ταυτόχρονα γυμνάζονται αποτελεσματικά τα άκρα.

Αυτός όμως δεν είναι ο λόγος  που  τα τελευταία χρόνια η salsa έρχεται πρώτη στην επιλογή ανδρών και γυναικών ως είδος χορού. Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί την επιλέγουν είναι γιατί φαίνεται ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην κοινωνικότητά τους και μπορεί ακόμα και να ενισχύσει τις κοινωνικές δεξιότητες ακόμα και σε άτομα που χαρακτηρίζονται από έμφυτη συστολή.  Κι αυτό μπορεί να συμβεί επειδή ξεκινώντας μαθήματα salsa να δεις όλα τα παρακάτω να συμβαίνουν.

Θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση σου

Όχι μόνο γιατί θα έχεις κατακτήσει τη δεξιότητα του συγκεκριμένου χορού και θα βελτιώσεις τη στάση σου αλλά και γιατί θα αποκτήσεις σταδιακά ένα πιο sexy και γραμμωμένο σώμα πράγμα που θα επηρεάσει θετικά την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Θα μειώσεις το άγχος σου 

Η σάλσα είναι ο απόλυτος τρόπος διαφυγής από τις πιέσεις τις καθημερινότητας. Επιπλέον με το χορό έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει ο καρδιακός ρυθμός και πέφτει η πίεση, και παρόλο που η αδρεναλίνη ανεβαίνει το σώμα χαλαρώνει. Όσο λιγότερο άγχος έχεις τόσο πιο ανοιχτός είσαι σε νέες γνωριμίες και διαθέσιμος για ενεργή συμμετοχή στις φιλικές σου συναναστροφές.  Αντίθετα τα αυξημένα επίπεδα του στρες τις περισσότερες φορές σε κλείνουν στο καβούκι σου και σε αδρανοποιούν περιορίζοντας την κοινωνικότητά και εξωστρέφειά σου.

Θα βελτιωθεί η διάθεσή σου

Όπως κάθε μορφή άσκηση έτσι κι ο χορός τονώνει τις ενδορίφνες τις ορμόνες της καλής διάθεσης. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ακόμα πιο ενισχυμένο στην περίπτωση της salsa γιατί είναι ένας γρήγορος ξεσηκωτικός χορός που σε συνδυασμό με το ρυθμό της μουσικής ανεβάζει τη διάθεση και εξασφαλίζει ευφορία διαρκείας αρκετές ώρες μετά το τέλος των μαθημάτων. Είναι γνωστό όμως ότι όσο πιο καλή διάθεση έχει κάποιος τόσο περισσότερο ελκύει τους άλλους γύρω του.

Θα πάψεις να είσαι ντροπαλή  

Γενικά ο χορός σαν μορφή άσκησης μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που διακρίνονται από έμφυτη συστολή και δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους καθώς τους επιτρέπει να απελευθερωθούν από τις όποιες αναστολές. Επίσης είναι γνωστό ότι τα μαθήματα χορού ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση και βοηθούν να αναπτυχθούν νέες φιλίες  στους χώρους των σχολών αλλά και στις χορευτικές εξόδους που προγραμματίζονται πράγμα που αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στη μοναξιά.

Μπορεί ν’ αλλάξει η τύχη σου στον έρωτα

Μην ξεχνάς ότι η salse χορεύεται σε ζευγάρια ενώ δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως χορός της αποπλάνησης.  Οι κινήσεις του χορού είναι ιδιαίτερα αισθησιακές καθώς επικεντρώνονται στους γοφούς, στήθος και θώρακα. Επίσης βοηθούν το σώμα σου να αποκτήσει χάρη και ευλυγισία πράγμα που μπορεί να αποτελέσει πομπό έλξης για το αντίθετο φύλο όχι μόνο όταν χορεύεις αλλά γενικά λόγω της πιο αισθησιακής κινησιολογίας που θα αποκτήσεις και στην καθημερινότητά σου και στις ιδιαίτερες στιγμές σου.

Διάβασε ακόμα: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις αν θέλεις να ξεκινήσεις padel tennis και Γιατί το τένις είναι το σπορ που χαρίζει μακροζωϊα.

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!

Σχετικά άρθρα