ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Υγιεινά διατροφικά trends που θα αλλάξουν τη σιλουέτα σου

Από το Kale μέχρι τα μεταβιοτικά!
3
'
υγιεινά διατροφικά trends 2021

Σε ένα χρόνο όπου οι ζωές μας ανατράπηκαν, οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν ανάλογα. Και με την υγεία να βρίσκεται στο πρώτο πλάνο, τα τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας και μας κρατούν υγιείς παίζουν και αυτά κύριο ρόλο. Το επόμενο έτος θα προσφέρει περισσότερες επιλογές με βάση τα λαχανικά,την «καθαρή» διατροφή αλλά και τα πολλά φρούτα.

 Πάμε να δούμε τα μεγαλύτερα food trends του 2021 σύμφωνα με την διαιτολόγο Frances Largeman-Roth, τα οποία αξίζει πραγματικά να υιοθετήσεις!

Τα μεταβιοτικά

Ναι, το διάβασες σωστά. Είμαστε εξοικειωμένοι με τα προβιοτικά, αλλά ο τελευταίος παίκτης στο παιχνίδι υγείας του εντέρου είναι τα μεταβιοτικά. Γνωρίζουμε ότι τα πρεβιοτικά είναι η τροφή για τα προβιοτικά βακτήρια και ότι και τα δύο είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία του εντέρου. Τώρα μαθαίνουμε για τα μεταβιοτικά - τους μεταβολίτες (ή τα τελικά προϊόντα) της ζύμωσης που συνεχίζεται στο έντερο με προβιοτικά. Τα μεταβιοτικά μελετούνται για αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση του φραγμού του εντέρου, αναφέρει το today.com.

Τα μεταβιοτικά μπορούν να βρεθούν σε μερικές από τις ίδιες τροφές που περιέχουν προβιοτικά, όπως κεφίρ, λάχανο τουρσί, ψωμί μαγιάς. Το 2021, θα βλέπουμε το συμπλήρωμα μεταβιοτικών παντού και πιθανότατα να τα δούμε να προστίθενται σε προϊόντα διατροφής.

Ο καλός καφές από... σπίτι

Τώρα που το ένα τρίτο του πληθυσμού εργάζεται από το σπίτι, πολλοί από εμάς φτιάχνουμε το πρωί ένα φλιτζάνι καφέ στο σπίτι μας, αντί να το πάρουμε στο δρόμο από μια καφετέρια. Αλλά οποιοδήποτε φλιτζάνι καφέ δεν θα μας αρκεί πλέον - για να διαχειριστούμε όλες αυτές τις κλήσεις Zoom, θέλουμε κάτι περισσότερο από το μέσο φλιτζάνι καφέ, όπως το ξέραμε. Μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας καφέ Melitta διαπίστωσε ότι το 45% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν μια νέα μέθοδο παρασκευής καφέ στο σπίτι σε σύγκριση με το 2019. Και μια παρόμοια ποσότητα ατόμων (46 τοις εκατό) έδειξε ενδιαφέρον για τη βελτίωση των δεξιοτήτων παρασκευής καφέ στο σπίτι. Οι πωλήσεις συσκευασμένου καφέ Starbucks για παρασκευή στο σπίτι αυξήθηκαν 17 τοις εκατό το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τρόφιμα που βοηθούν στην κλιματική αλλαγή

Η παραγωγή τροφίμων συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή, αντιπροσωπεύοντας το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων «θερμοκηπίου», δηλαδή αερίων που ενισχύουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Ωστόσο, οι επιλογές μας για φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Φέτος, η αμερικάνικη εταιρία Panera συνεργάστηκε με την επίσης αμερικάνικη Cool Food για να βοηθήσει τους πελάτες τους να εντοπίσουν στοιχεία μενού με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Η Cool Food βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλά εστιατόρια, επιχειρήσεις εστίασης και εταιρείες τροφίμων και ελπίζει να φέρει το σήμα γεύματος Cool Food σε περισσότερους Αμερικανούς το 2021.

Ξεχάστε το Kale, έρχεται το Kelp 

Παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική, κορεατική και κινεζική κουζίνα για χιλιάδες χρόνια, αλλά τα φύκια μπήκαν πολύ πρόσφατα στην κουζίνα μας. Σίγουρα, το έχετε φάει σε σούσι και σούπα miso αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο το Kelp να μπει για τα καλά στην καθημερινή ρουτίνα της διατροφής σας.  Διατροφικά το φύκι προσφέρει πολλά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και των βιταμινών Β σε κάθε μερίδα. Το Kelp δεν απαιτεί λίπασμα για να αναπτυχθεί και πραγματικά βοηθά στον καθαρισμό του νερού αφαιρώντας τα θρεπτικά συστατικά που προκαλούν τα φύκια. Τα φύκη Kelp (Macrocystis pyrifera) αναπτύσσονται κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού ωκεανού και οι περισσότεροι τα παίρνουν με την μορφή ταμπλέτας, αλλά το 2021 θα τα δούμε μέχρι και σε chips!

Αγαπημένο