ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

8 τρόποι για να προετοιμαστείς ψυχολογικά και να ξεκινήσεις διατροφή

Διατροφή και άσκηση αποτελούν τα κύρια συστατικά, όμως καμία δίαιτα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά!
05.10.2022
1
'
8 τρόποι για να προετοιμαστείς ψυχολογικά και να ξεκινήσεις διατροφή Διατροφή

Ακούγοντας την λέξη δίαιτα είναι δύσκολο να υπάρχει ενθουσιασμός! Αυτομάτως μας προκαλούνται αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις.

Όμως το ζητούμενο πλέον είναι η ευεξία, το να είμαστε και να νιώθουμε υγιείς και άνετα στο σώμα μας. Οι αυστηρές δίαιτες προκαλούν στρες και μακροπρόθεσμα μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που θα μας βοηθά να διατηρούμε μια ισορροπία.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, σίγουρα θα δείς διαφορά στο σώμα και την ψυχολογία σου, και θα οδηγηθεις σταδιακά σε απώλεια βάρους, χωρίς στερήσεις και με διάρκεια.

Μπορεί η διατροφή και η άσκηση να αποτελούν τα κύρια συστατικά, όμως καμία δίαιτα δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και σίγουροι πως βρίσκόμαστε στο κατάλληλο σκεπτικό για να τηρήσουμε αυτούς τους νέους κανόνες διατροφής που θα βάλουμε στη ζωή μας.

Ρίξε μια ματιά: Αισθάνεστε κουρασμένοι; Αυτή είναι η βιταμίνη που προσφέρει ενέργεια και την περιέχουν 5 τροφές

Συμβουλή 1η: Βάλτε έναν στόχο

Σε όλους μας κατά περιόδους περνάει απο το μυαλό να ξεκινήσουμε μια δίαιτα, όμως θέτοντας ένα στόχο και γνωρίζοντας γιατι θέλουμε να χάσουμε κιλά, προετοιμαζόμαστε σωστά και η αναγνώριση όλων των αλλαγών που θα συμβούν, θα γίνει το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας.

Εικόνα
 Ο τρόπος που θα προετοιμαστείς ψυχολογικά για δίαιτα

 

Συμβουλή 2η: Πάθατε και μάθατε

Αν έχετε δοκιμάσει ξανά να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα και αποτύχατε, μην κατηγορείται τον εαυτό σας. Συμβαίνει συνέχεια, και απλώς σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε μια διαφορετική μέθοδο αυτή τη φορά. Εξετάστε τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν και  είτε τι μπορεί αυτήν την φορά να κάνετε καλύτερα, να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Συμβουλή 3η: Σημασία στην λεπτομέρεια

Κομμάτι κάθε επιτυχημένης δίαιτας, που σίγουρα θα έπρεπε να τονίζεται συχνότερα, είναι η σημασία στις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας, που κάνουν τη δουλειά μας ευκολότερη. Κάντε ένα πρόγραμμα διατροφής, φτιάξτε λίστα για ψώνια και προσπαθήστε να μην ξεφύγετε από τα πλάνα σας. Έτσι η δίαιτα θα πάψει να είναι θέμα αυτοελέγχου, αλλά θέμα συνήθειας.

Εικόνα
 Ο τρόπος που θα προετοιμαστείς ψυχολογικά για δίαιτα

 

Συμβουλή 4η: Πρόσθεση, όχι αφαίρεση

Τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα μιας νέας δίαιτας είναι λογικά! Όμως αντί να αφαιρούμε πράγματα από τη διατροφή μας, αρχίζουμε να προσθέτουμε πιο υγιεινές επιλογές. Αντί να υποσχόμαστε στον εαυτό μας πράγματα μη ρεαλιστικά, όπως το να μην ξαναφάμε γλυκό, κάθε φορά που θα τύχει να προτιμήσουμε κάτι γλυκό θα φάμε και ένα φρούτο. Σύντομα θα καταλήξετε στην πιο υγιεινή επιλογή.

Συμβουλή 5η: Καταναλώστε με σύνεση

Ξεκινήστε να τρώτε αργά, να νιώθετε τη γεύση και την υφή του φαγητού σας. Έτσι θα καταφέρετε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, χωρίς να το σκέφτεστε καν!

Συμβουλή 6η: Ρεαλισμός, όχι αυταρχισμός

Το να έχετε σταθερά κιλά είναι αδύνατον. Όσο καλές επιλογές και αν κάνουμε, υπάρχουν παράγοντες που δεν βρίσκονται 100% υπό τον έλεγχό μας, όπως για παράδειγμα, οι ορμόνες μας και οι διακυμάνσεις τους. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους που θα μπορέσετε σταδιακά να πραγματοποιήσετε. Ξεκινήστε με ένα καλό πρωινό και όχι με την σκέψη οτι θα χάσετε ξαφνικά 10 κιλά.

Εικόνα
 Ο τρόπος που θα προετοιμαστείς ψυχολογικά για δίαιτα

 

Συμβουλή 7η: Ελέγξτε τα συναισθήματά σας

Η συναισθηματική υπερφαγία είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, και πολλές ή σχεδόν τις περισσότερες φορές, είναι ένα ξέσπασμα και ο λόγος, που έχετε παραπάνω κιλά και πρέπει σίγουρα να κάνετε κάτι για αυτό. Στην πραγματικότητα δεν βοηθάει στο να νιώσουμε καλύτερα, και ταυτόχρονα βλάπτουμε τον εαυτό μας. Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως μηχανισμό αυτοάμυνας. Δεν τρώμε αποκλειστικά και μόνο οταν πεινάμε! Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας.

Συμβουλή 8η: Συνδέστε το φαγητό με θετικά συναισθήματα

Δεν είναι ψέμα οτι το φρέσκο, υγιεινό φαγητό, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα ψυχολογικά. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον, γνωρίζουμε πως κάνουμε κάτι καλό για τον οργανισμό μας, και δεύτερον μας κάνει χαρούμενους. Τέλος πόρισμα, μέσα από πολυάριθμες μελέτες, έχει δείξει ότι η διατροφή επηρεάζει την ψυχολογία μας, άρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον συσχετισμό προς όφελός μας.

Διάβασε ακόμη5+1 tips διατροφής για να αποκτήσεις φρέσκο και νεανικό δέρμα!

Αγαπημένο