ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Συνταγή και το απόλυτο μυστικό για το πιο αφράτο ψωμί - Δεν θα χρειαστεί να ξαναπάς στον φούρνο

Χρειάζεσαι λίγα υλικά και θα είσαι έτοιμη!
3
'
Συνταγή για το πιο αφράτο ψωμί, ποιο είναι το μυστικό Shutterstock

Είναι δεδομένο ότι όσοι είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με παππούδες ή γιαγιάδες, έχουμε ακόμα την ανάμνηση από το φρέσκο ψωμί μέσα στον φούρνο του σπιτιού. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν αλλά η μυρωδιά σίγουρα θα είναι λες και μπαίνει τώρα στη μύτη και... τη καρδιά σου.

Σου λοιπόν έχω την πιο εύκολη συνταγή για ψωμί, για να φτιάξεις στο σπίτι σου το πιο αφράτο καρβέλι. Η συνταγή που θα δεις μπορεί να σου βγάλει χωριάτικο ψωμί, ψωμί ολικής, ή και μισό - μισό ενώ δεν είναι με μαγιά, οπότε γλιτώνεις και την αναμονή.

Υλικά

  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του της επιλογής σου (είτε ολικής, είτε άσπρο, είτε μισό - μισό).
  • 1 κουτάκι μπίρα (αν έχεις παιδιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χωρίς αλκοόλ)
  • Λίγο λαδάκι καλής ποιότητας.

Δες και αυτό: Μηλόπιτα της τεμπέλας στο τηγάνι - Η συνταγή που θα λατρέψεις

Διαδικασία

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη. Βάζεις πρώτα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ, μετά τα στερεά (το αλεύρι δηλαδή) και ζυμώνεις έως ότου έχεις μιαν αφράτη ζύμη. Αν σου βγει πολύ σφιχτή, πρόσθεσε λίγο νερό. Αν σου βγει αραιή, λίγο αλεύρι.

Πλάθεις το καρβελάκι σου είτε σε στρογγυλό σχήμα είτε σε μακρόστενο και κάνεις μερικές χαρακιές με ένα μαχαίρι. Εγώ, ρίχνω και από πάνω λίγο αλεύρι για να θυμίζει εκείνα που παίρνουμε από τον φούρνο.

Το βάζεις για περίπου 40 λεπτά στους 200 βαθμούς ή αλλιώς μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Ένα μυστικό που θα σε βοηθήσει να δεις αν το αφράτο ψωμί σου έχει ψηθεί, είναι να βάλεις μέσα ένα μαχαίρι: Αν βγει στεγνό, είναι ψημένο. 

Καλή επιτυχία!

Αγαπημένο