ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μηλόπιτα της τεμπέλας στο τηγάνι - Η συνταγή που θα λατρέψεις

Θα εντυπωσιαστούν όλοι και κανείς δεν θα καταλάβει πως σου πήρε 5 λεπτά!
10.04.2021
2
'
Μηλόπιτα της τεμπέλας στο τηγάνι Shutterstock

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, αλλά πολλοί την βρίσκουν δύσκολη σαν συνταγή. Ο Πέτρος Συρίγος, έχει την απόλυτη μηλόπιτα «της τεμπέλας» που γίνεται στο τηγάνι μέσα σε 5 λεπτά και σίγουρα θα ενθουσιάσει τα πλήθη.

Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ νερό
  • 120γρ. βούτυρο μαλακό
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 150γρ. γάλα
  • 2 μήλα
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια

Η συνταγή

  • Σε ένα τηγάνι (23 εκατοστά) βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζουμε το νερό, δεν το κουνάμε, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύουμε καθολου, όταν πάρει ξανθό χρώμα βγάζουμε απ’ το μάτι.
  • Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε. Προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι ενναλάξ και βάζουμε και τη βανίλια.
  • Κόβουμε το κάθε μήλο στα 8 και βάζουμε πάνω στην καραμέλα.
  • Τέλος βάζουμε το μείγμα του μπολ και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Η διαδικασία για να την ετοιμάσεις, δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά!
     

*Η συνταγή είναι από την ιστοσελίδα του σεφ, petros-syrigos.com

Αγαπημένο