Σήμερα τρώμε vegan γλυκά pancakes

08.10.2021
3
'

Νηστίσιμα pancakes, ιδανικά και για vegan διατροφή. Και το καλύτερο; Είναι πολύ αφράτα και μπορείτε αν θέλετε να τα φτιάξετε και χωρίς γλουτένη!

Υλικά Συνταγής

  • 220 γρ. γάλα καρύδας (παχύ σε κονσέρβα)
  • 1 κ.σ ξύδι λευκό
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 130γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γλ μπέικινκ πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • ελάχιστο βούτυρο καρύδας ή λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάκι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με το κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα υγιεινά pancakes μας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα. Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε pancake που θα φτιάξουμε. Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να βλέπουμε πως έχουν ψηθεί οι άκρες από ταυγιεινά pancakes μας. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τα vegan pancake και τα γαρνίρουμε αμέσως με maple syrup και φρούτα εποχής ή με τη φανταστική vegan μερέντα.

Δες και αυτό: Σήμερα τρώμε κέικ σαν φανουρόπιτα