ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε πατατόπιτα µε πράσο

Μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
25.10.2021
3
'
See the video
Πατατόπιτα µε πράσο

Μιλάμε για μια χορταστική και λαχταριστή πίτα με πατάτα, χωρίς φύλλο, που μπορείς να την απολαύσεις και κρύα. Αν λατρεύεις τις πατάτες, αλλά έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις συνέχεια το ίδιο πιάτο, αυτή η συνταγή είναι για εσένα!

Υλικά Συνταγής

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml φρέσκο γάλα καυτό
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα με πράσο, γάλα και γραβιέρα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄. Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες. Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες. Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο. Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό. 

Δες και αυτό: Φτιάξε αλμυρά scones

Αγαπημένο