ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε αλμυρά scones

Ένα σνακ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
21.10.2021
3
'
See the video
Αλμυρά scones

Τα αλμυρά scones θυμίζουν μπισκότα που μέσα είναι αφράτα και βουτυράτα κι έχουν τραγανή κρούστα. Αν ψάχνεις για ένα σνακ που θα είναι ιδανικό για όλες τις ώρες, ετοιμάσου να το ερωτευτείς...

Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη ζύμη

  • 330 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 125 γραμ. βούτυρο κρύο
  • 1 -1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 80 γραμ. γάλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για τον πάγκο

Υλικά για γέμιση

  • 1 ψιλοκομμένο λουκάνικο
  • 100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμενο

Εκτέλεση

Για τα αλμυρά scones κρατάμε 2 κ.σ. από το τριμμένο τυρί για το τελείωμα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο γάλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′. Ωστόσο ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στα στερεά υλικά. Με δυο μαχαίρια κόβουμε τη ζύμη ώστε να μπει το βούτυρο μέσα στο αλεύρι. Στο τέλος το αλεύρι θα μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος. Χτυπάμε τα δυο αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα,να σπάσουν. Προσθέτουμε το γάλα στα αυγά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι, ίσα που να βραχεί το αλεύρι. Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά, λουκάνικο, κρεμμύδι, σχοινόπρασο, και το ρύζι μέσα στην υγρή ζύμη. Απαλά με το κουτάλι ανακατεύουμε. Αδειάζουμε όλα τα υλικά πάνω σε αλευρωμένο επιφάνεια. Με τα χέρια λαδωμένα ή βρεγμένα, πιέζουμε και ενώνουμε τη ζύμη. Με τον πλάστη αλευρωμένο ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό στρογγυλό φύλλο, με πάχος περίπου 1-1/2 εκατ. Κόβουμε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα scones. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ιδανικά παγώνουμε τα scones για 15′ στην κατάψυξη να παγώσει η ζύμη. Προαιρετικά, αλείφουμε τα αλμυρά scones με λίγο γάλα, με ένα πινέλο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20′. Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Τα νόστιμα scones με τυρί είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν ελαφρά και ροδίσουν ολόγυρα. Εναλλακτικά, βάζουμε τα υλικά με την σειρά της εκτέλεσης στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες -μαχαίρια. Δουλεύουμε την ζύμη με διακοπτώμενη λειτουργία ώστε να βγουν αφράτα τα scones.

Δες και αυτό: Buddha Bowl - 3 συνταγές με πρωτεΐνη

Αγαπημένο