ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο

Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους!
12.01.2022
3
'
See the video
Χοιρινό κρασάτο με πρασοσέλινο

Παραδοσιακή νοστιμιά, κρασάτο χοιρινό με πράσα και σέλινο, ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 συσκευασία (400 γραμ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το χοιρινό με πράσα και σέλινο, στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος απ’ όλες τις πλευρές για 6-7′. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45΄, μέχρι σχεδόν το χοιρινό κρασάτο να είναι έτοιμο. Τότε, προσθέτουμε τα πράσα σε κομμάτια, τα ντοματάκια και το σέλινο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με λίγη, αλλά μελωμένη σάλτσα. Όσο πιο σιγά μαγειρεύεις το κρέας και όσο περισσότερη ώρα το αφήνεις να σιγοβράσει, τόσο πιο μαλακό θα γίνει στο τέλος. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα καρότο και πατάτες. Αν θέλετε να μαγειρέψετε το χοιρινό πρασοσέλινο στη χύτρα, αφήστε για 25′ το κρέας να μαλακώσει, προσθέστε τα λαχανικά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά στη χύτρα.

Δείτε και αυτό: Φτιάξτε χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά και κους κους

Αγαπημένο