ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά και βότανα

Μια συνταγή που θα προκαλέσει "αίσθηση"!
23.09.2021
2
'
See the video
Κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά και βότανα

Αν ψάχνεις για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή τα γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και βότανα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Πρόσθεσε στη γέμιση λίγο τριμμένο καρύδι και μερικά ψιλοκομμένα ντοματίνια, και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Υλικά Συνταγής

  • 12 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γραμ. ανθότυρο (τρίμματα)
  • 250 γραμ. φέτα (τρίμματα)
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα για τα κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο χωρίς αυγολέμονο και κιμά. Το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά. Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού.  Με ένα κουτάλι ή Parissien αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ώστε να δημιουργήσουμε θήκη για γέμισμα για τα κολοκυθάκια. Γεμίζουμε το κάθε κολοκύθι με λίγη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι κολοκυθιού. Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο,  στους 200 βαθμούς C, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.

Δες και αυτό: Φτιάξε ριζότο με σπανάκι και τηγανητό αβγό

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!