ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Ένα γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
07.11.2021
3
'
See the video
Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα ή αλλιώς ένα κλασικό ζουμεροό κέικ με δίχρωμη ζύμη. Η μισή ζύμη του κέικ με κακάο και η άλλη με πορτοκάλι. Φτιάξε το με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι, σήμερα κιόλας!

Υλικά Συνταγής

  • 220 γραμ βούτυρο
  • 220 γραμ ζάχαρη
  • 220 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. γάλα
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γραμ σταγόνες σοκολάτας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 30 γρ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ 8χ22 εκατ. Κοσκινίζουμε με κόσκινο το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε κόσκινο το κακάο και το αφήνουμε στην άκρη. Για το μείγμα για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1’ να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3-4’ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το βούτυρο. Ένα – ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό πρέπει να έχει ενσωματωθεί πλήρως το προηγούμενο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να χαθεί το αλεύρι. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δυο μπολ για να φτιάξουμε το μείγμα για κέικ πορτοκάλι και το μείγμα για κέικ σοκολάτας. Στο ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ρευστή η σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι απαλά με το κουτάλι ανακατεύουμε. Στο άλλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι. Βάζουμε εναλλάξ μέσα στη φόρμα του κέικ, μείγμα σοκολάτας και μείγμα πορτοκάλι, με ένα κουτάλι μέχρι να τελειώσουν τα δυο μείγματα. Με ένα ξυλάκι ή με τη λάμα από ένα μαχαίρι κάνουμε οχτάρια ώστε να μπλεχτούν τα δυο μείγμα. Κάνε 2-3 ανακατέματα όχι παραπάνω γιατί θα χαθεί το σχέδιο αν ανακατέψετε πολύ ώρα. Βάζουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν φουσκώσει ,ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και ροδίσει ομοιόμορφα ολόγυρα. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ελέγχουμε αν το κέικ έχει ψηθεί μπήγοντας τη λάμα από ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνή τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να σταθεί στη φόρμα του για 15’. Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Αν θέλετε περιχύστε το ζουμερό κέικ αφού κρυώσει, με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Διατηρείται σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες αλλά και στην κατάψυξη καλά σκεπασμένο μέχρι 3 μήνες.

Δες και αυτό: Φτιάξε Cruller

Αγαπημένο