ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε Cruller

Τραγανή γλυκιά ζύμη εξωτερικά και αφράτο βουτυράτο εσωτερικό.
10.09.2021
2
'
See the video
Cruller

Φανταστική συνταγή που πρέπει να τη φτιάξεις, καθώς αξίζει πραγματικά και γίνεται με λίγα κι απλά υλικά! Ετοιμάσου για ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά Συνταγής

  • 120 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. και 2 κ.σ αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο (αλεύρι για τσουρέκι)
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι
  • λάδι για τηγάνι

Για την επικάλυψη

  • κανέλα και ζάχαρη
  • ή χρωματιστό γλάσο

Εκτέλεση

Για τους φανταστικούς λουκουμάδες cruller, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και ίσα να αρχίσει ο βρασμός για τους cruller. Ρίχνουμε με μιας το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό συνεχόμενα κι εντατικά. Συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι μέσα στο υγρό. Να διαλυθούν όλοι οι κόμποι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τα επόμενα 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να σχηματιστεί ζύμη γύρω από τη σπάτουλα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ένα ελαφρύ φιλμ από ζύμη θα δείχνει ότι έχει σχηματιστεί στη βάση της κατσαρόλας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο ανάδευσης δουλεύουμε την ζύμη για 2-3΄ μέχρι ελαφρά να κρυώσει και να γυαλίσει.

Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1 αυγό. Χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη ζύμη. Τότε, προσθέτουμε το επόμενο. Αφού το πιει η ζύμη, προσθέτουμε το ασπράδι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί πλήρως, να γίνει λεία, γυαλιστερή και μαλακή. Η ζύμη για τους λουκουμάδες cruller πρέπει να είναι πολύ ελαστική. Αν σας φαίνεται στεγνή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από 1 χτυπημένο αυγό ώστε να γίνει πολύ ελαστική. Τσεκάρουμε τη ζύμη πιάνοντας με τα δυο δάχτυλα. Πρέπει όταν απομακρύνουμε τα δάχτυλα από την ζύμη να σχηματίζεται ίνα ζύμης όπως στα τσουρέκια. Μεταφέρουμε με σπάτουλα τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών. Σε κομμένα αντικολλητικά τετράγωνα χαρτιά σχηματίζουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με διάμετρο 6-7 εκατοστά. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις κάψει το λάδι, ακουμπάμε με κουτάλα 2-2 τα αντικολλητικά χαρτιά με τα cruller και αμέσως αυτά ξεκολλάνε. Τραβάμε τα χαρτιά και τηγανίζουμε για 5-6΄ αναποδογυρίζουντάς τα μια φορά να ροδίσουν ελαφρά. Αφού ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα.

Πώς σερβίρουμε τα cruller

Όπως είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη ή εναλλακτικά φτιάχνουμε χρωματιστό γλάσο και τα βουτάμε από την μία πλευρά όπως τα ντόνατς. Εναλλακτικά, λιώστε βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε χρωματιστά cruller. Τρώγονται ζεστά και είναι ακαταμάχητα.

Δες και αυτό: Φτιάξε σαλάτα με ψητό μανούρι και βινεγκρέτ σταφυλιού

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!