ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε γλώσσα στη λαδόκολλα

Εύκολη και υγιεινή συνταγή για ψάρι στη λαδόκολλα!
21.09.2021
2
'
See the video
Γλώσσα στη λαδόκολλα

Βάλε τα ψάρια στο φούρνο με λαδόκολλα και θα τρελαθείς με τη νοστιμιά τους. Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψεις τόσο εσύ, όσο και η υπόλοιπη οικογένεια και φίλοι. Τόλμησέ το και εξέπληξέ τους όλους!

Υλικά Συνταγής

  • 4 φιλέτα ψαριού (συναγρίδα ή ροφό ή τσιπούρα ή όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1 ρίζα φινόκιο λεπτοκομμένη
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κομμάτια λαδόκολλα
  • 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Για το ψάρι στη λαδόκολλα, ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τις ντομάτες, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες για το ψάρι στη λαδόκολλα. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε σα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, όπως κάνουμε κόθρο στις πίτες. Πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει – είναι πολύ βασικό να μη χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα. Στο τέλος τα πακέτα θα έχουν σχήμα και «γείσο» σαν τυρόπιτα. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε πάνω σε λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 15΄. Κατά το ψήσιμο στο φούρνο τα πακέτα φουσκώνουν σαν μπαλόνι. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄. Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα, να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα δάχτυλά μας γιατί καίει πολύ! Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα ψάρια σε πιάτα περιχύνοντας με τα υγρά τους.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε αυγά Benedict

Αγαπημένο