ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε αυγά Benedict

Λαχταριστά αυγά ποσέ πάνω σε ψημένα ψωμάκια, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
20.09.2021
2
'
See the video
Αυγά Benedict

Στην συγκεκριμένη συνταγή μιλάμε για τα αγαπημένα και λαχταριστά αυγά ποσέ πάνω σε ψημένα ψωμάκια, τα οποία σερβίρονται με ζαμπόν και πλούσια σε γεύση hollandaise sauce. Αν θες να φτιάξεις αυτό το brunch εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σου συνέχισε να διαβάζεις!  

Υλικά για την σάλτσα ολαντέζ

  • 50 γραμ. κρέμα γαλακτος
  • 2 κρόκους από φρέσκα μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 50 γραμ. λιωμένο καυτό βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για αβγά benedict

  • 4 αβγά ποσέ
  • 2 αφράτα ψωμάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • Λίγα ντοματίνια
  • 1 αβοκάντο
  • Λόγο σχοινόπρασο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα αυγά μπένεντικτ ή benedict, πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα ολαντέζ (hollandaise sauce). Θα δουλέψουμε σε μπεν μαρί. Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το μπολ γυάλινο ή ανοξείδωτο, για το μπεν μαρί, στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε στο μπολ τους κρόκους, το λεμόνι, το ξύδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε με σύρμα να σπάσουν οι κρόκοι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε τα υλικά. Βάζουμε το μπολ πάνω στο μπεν μαρί. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά της σάλτσας. Ωστόσο βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα τηγάνι μέχρι να κοχλάζει. Μεταφέρουμε το βούτυρο σε μικρή κανάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς τους κρόκους στο μπεν μαρί μέχρι να πυκνώσει το μείγμα για τα αυγά μπένεντικτ και να αφήνει παχιά στρώση το αυγό στην ράχη της κουτάλας. Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει η ένδειξη να φτάσει στους 71 ºC. Χαμηλώνουμε κι άλλο την εστία και ρίχνουμε στα αυγά σιγά-σιγά το καυτό βούτυρο με ροή κλωστής, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ανάδευσης. Βγάζουμε την σάλτσα ολαντέζ από την φωτιά. Ελέγχουμε την οξύτητα της σάλτσας και ανάλογα προσθέτουμε λίγο λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και κρατάμε την σάλτσα σκεπασμένη μέχρι να σερβίρουμε.

Για τα αυγά benedict

Ωστόσο ετοιμάζουμε τα αβγά ποσέ και κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση για τα αυγά μπένεντικτ. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τοστιέρα. Μοιράζουμε το αβοκάντο στα δυο πιάτα. Προσθέτουμε λίγα ντοματίνια σε κάθε πιάτο. Βάζουμε 2 μισά ψωμάκια στο κάθε πιάτο. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε ψωμί από 1 φέτα διπλωμένο ζαμπόν πάνω στα ψωμάκια. Ακουμπάμε σε κάθε ψωμάκι 1 αβγό ποσέ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα αυγά μπένεντικτ. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ολαντέζ. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και γλυκιά πάπρικα. Σερβίρουμε αμέσως τα αυγά μπένεντικτ και τα απολαμβάνουμε όπως τους αξίζει.

Δες και αυτό: Φτιάξε πέννες με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα

Αγαπημένο