ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε cacio e pepe

H πιο απλή αλλά και πιο νόστιμη ιταλική συνταγή!
10.10.2021
3
'
See the video
Cacio e pepe

Αν θες να "ταξιδέψεις" και να δοκιμάσεις ιταλική κουζίνα, εμείς σου βρήκαμε την πιο απλή αλλά και πιο νόστιμη ιταλική συνταγή, που δεν είναι άλλη από το cacio e peppe δηλαδή μακαροναδα με τυρί και πιπέρι.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ σπαγγέτι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. χοντροαλεσμένο πιπέρι
  • 100 γραμ. σκληρό τυρί
  • 25 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε  αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι και προσθέτουμε το χοντροαλεσμένο πιπέρι. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το πιπέρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1’ λεπτό. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση. Πιάνουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό και το πιπέρι. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και να αποβάλουν το άμυλο τους για 1-1/2 με 2’  Βάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε να γίνουν πάστα. Προσθέτουμε 1/2 κουτάλα νερό βραστό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να κρεμώσει το τυρί. Όλο μαζί το ρίχνουμε στα ζυμαρικά στο τηγάνι για τη μακαροναδα cacio e pepe. Με τσιμπίδα κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού. Σε αυτή τη φάση γύρω από τα μακαρόνια έχει δημιουργηθεί κρεμώδης σάλτσα τυριού. Σερβίρουμε αμέσως στάζοντας σταγόνες ελαιόλαδο κι έξτρα πιπέρι. 

Δες και αυτό: Φτιάξε dutch baby με κόκκινα φρούτα

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!