ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε dutch baby με κόκκινα φρούτα

Μια λιχουδιά ανάμεσα σε pancake recipe, κρέπα popover και γλυκιά ομελέτα!
25.09.2021
2
'
See the video
Dutch baby με κόκκινα φρούτα

Είναι λαχταριστό, αφράτο, πανεύκολο και φτιάχνεται με απλά υλικά, σε λίγα λεπτά. Ιδανικό για brunch ή για απογευματινό σνακ. Ακόμα το σκέφτεσαι; Δοκίμασέ το τώρα και δεν θα χάσεις!

Υλικά Συνταγής

Για τα pancakes

  • 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γραµ. βούτυρο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγη άχνη
  • Κόκκινα Φρέσκα φρούτα
  • Κουλί φράουλας ή Σιρόπι για pancakes (maple syrup)

Για γρήγορο κουλί φράουλας

  • 250 γραμ. φράουλες η κόκκινα φρούτα
  • 30 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για το pancake recipe “Dutch baby” όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το μείγμα αλεύρι, γάλα, αυγά, ζάχαρη, αλάτι, βανίλια, και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε και παίρνουμε τυχόν αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο για 25’. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Βάζουμε ένα άδειο, βαρύ τηγάνι 20 εκ. μέσα στον φούρνο στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάψει καλά για περίπου 7’. Μόλις το τηγάνι κάψει, μετά από λίγα λεπτά, με προσοχή και με γάντια φούρνου, το βγάζουμε στον πάγκο. Προσθέτουμε το βούτυρο και με γάντια πιάνοντας από την λαβή ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του τηγανιού. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό βουτυρωμένο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του τηγανιού. Αμέσως μεταφέρουμε το καυτό τηγάνι στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το Dutch Baby χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να φουσκώσει, να βγει έξω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να αφρατέψει. Μόλις βγει από τον φούρνο θα χάσει λίγο τον όγκο του, αλλά η μυρωδιά του θα σας έχει ήδη τρελάνει. Σερβίρουμε με προσοχή το καυτό τηγάνι με το λαχταριστό ζεστό περιεχόμενο του. Γαρνίρουμε το Dutch Baby με φρέσκα φρούτα και κουλί φράουλας ή σιρόπι σφενδάμου και αχνίζουμε με λίγη άχνη.

Για γρήγορο κουλί φράουλας

Το γρήγορο κουλί φράουλας είναι ιδανικό για να γαρνίρεις κρέπες, pancakes, παγωτά και κέικ. Για να φτιάξουμε κουλί φράουλας χρειαζόμαστε ολόφρεσκες, αρωματικές φράουλες η κόκκινα φρούτα. Τις πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και πολτοποιούμε τις φράουλες για 2’ σε δυνατή ταχύτητα να λιώσουν τελείως. Αν θέλετε περισσότερη γλύκα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη. Αφού πολτοποιήσουμε πλήρως το κουλί φράουλα το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι. Το φρέσκο κουλί φράουλας σερβίρεται αμέσως δροσερό σε γλυκά, παγωτά, pancakes, κρέπες κλπ Διατηρείτε για 1 ημέρα στο ψυγείο. Αν θέλετε κουλί που να διατηρείτε περισσότερο πρέπει να βράσετε τα υλικά για 6-7’ σε χαμηλή φωτιά.

Δες και αυτό: Buddha Bowl - 3 συνταγές με πρωτεΐνη

Αγαπημένο