ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Μαρία Ηλιάκη: Έφτιαξε βασιλόπιτα για το ρεβεγιόν- Η συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό

Φτιάξτε την και εσείς!!
31.12.2021
3
'
Μαρία_Ηλιάκη Ndp

Η Μαρία Ηλιάκη βρίσκεται στο απόλυτο mood των Χριστουγέννων και για αυτό μπήκε στην κουζίνα για να φτιάξει την δική της σπιτική βασιλόπιτα για το ρεβεγιόν.

Φυσικά μιας και η παρουσιάστρια είναι αρκετά ενεργή στα social media, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους το αποτέλεσμα που όπως φαίνεται ήταν πετυχημένο.

Δείτε παρακάτω την λαχταριστή βασιλόπιτα που έφτιαξε η Μαρία Ηλιάκη.

Εικόνα
βασιλοπιτα
Εικόνα
βασιλοπιτα

 

Αν θέλετε να κάνετε μόνοι σας την βασιλόπιτα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, σας έχουμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή.

Για τη βασιλόπιτα κέικ θα χρειαστείτε

  • 650gr. βούτυρο
  • 580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 7 αυγά
  • 120gr. γάλα
  • 1gr. μαστίχα σε σκόνη
  • 10gr. μαχλέπι σε σκόνη
  • 900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 15gr. baking powder
  • Άχνη για πασπάλισμα
  • 1 βανιλίνη σκόνη

Βασιλόπιτα Κέικ – Η συνταγή

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά, αφρατεύει το μείγμα μας.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλί και συνεχίζουμε να το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα.
  5. Βάζουμε 5 μεγάλες κουταλιές από το συνολικό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα.
  6. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλί με το μπεικιν (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτουμε μέσα στον κάδο του μίξερ.
  7. Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ.
  8. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
  9. Χτυπάμε με 1 κτς ζάχαρη την μαστίχα σε ένα γουδί ώστε να γίνει σκόνη
  10. Προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ.
  11. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ και βάζουμε το μείγμα απ τον κάδο εκεί.
  12. Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
  13. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν έχει ψηθεί.
  14. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  15. Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!!!

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τα γλυκά των Χριστουγέννων με όλες τις "κρυφές" θερμίδες και την διατροφική τους αξία

 

Αγαπημένο