Κις Λορέν με μπέικον και τυριά

16.10.2022
1
'
Κις Λορέν με μπέικον και τυριά

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς ετοιμάζει πεντανόστιμη κις λορέν με μπέικον και τυριά!

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 230 γρ. βούτυρο, κρύο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
  • 40 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. μπέικον
  • 200 ρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο!

Μάθετε ακόμα: Κριθαρότο με γαρίδες