ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σίσσυ Χρηστίδου: Έφτιαξε το πιο νόστιμο και απολαυστικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με τα παιδιά της

Θα ξετρελαθείς με το αποτέλεσμα!
3
'
Η Σίσσυ Χρηστίδου στην κουζίνα με τα παιδιά της NDP

Η Σίσσυ Χρηστίδου μπορεί να έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα, σαν μανούλα ωστόσο δεν ξεχνάει τα παιδιά της. Η γνωστή παρουσιάστρια έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων και για αυτό θέλησε να φτιάξει ένα από τα πιο νόστιμα και απολαυστικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά! 

Συγκεκριμένα η γνωστή παρουσιάστρια, μπήκε στην κουζίνα παρέα με τα παιδιά της και έφτιαξαν όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια, ή αλλιώς γνωστά ως gingerbread houses. 

Δες το εκπληκτικό γλυκό που έφτιαξε η Σίσσυ Χρηστίδου στα παιδιά της 

 

Εικόνα
Σίσσυ Χρηστίδου Χριστουγεννιάτικο γλυκό
Εικόνα
Σίσσυ Χρηστίδου Χριστουγεννιάτικο γλυκό
Εικόνα
Σίσσυ Χρηστίδου Χριστουγεννιάτικο γλυκό

 

Αν θες και εσύ να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα σπιτάκια, τότε πρέπει να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα

  • 675 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 75 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 75 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 150 γραμ. μέλι
  • 2 κ.γλ κοφτά τζίντζερ (σε σκόνη)
  • 1 κ.γλ κοφτό γαρύφαλλο (σε σκόνη)
  • 3 κ.γλ κανέλα
  • 1½ κ.γλ baking powder
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γλ κοφτό αλάτι

Για το γλάσο

  • 4 ασπράδια (150 γραμ.)
  • 800 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.γλ κρεμόριο (θα το βρείτε στο σουπερμάρκετ)

Για την διακόσμηση

  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Διαφορά ζαχαρωτά (smarties-marshmallows-πουράκια-καραμέλες-Χριστουγεννιάτικα γλυφιτζουράκια κτλ)

Εκτέλεση

Για το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο (Gingerbread house), πρώτα φτιάχνουμε το πατρόν. Μετράμε και κόβουμε σε χαρτί τα κομμάτια για το σπιτάκι στις παρακάτω διαστάσεις και όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Μπροστινός τοίχος: 8 εκ. ύψος + 12.5 εκ. η διαγώνιος για την σκεπή x 14,5 εκ. πλάτος (2 φορές). Πλαϊνός τοίχος: 16 εκ. x 8 εκ. (2 φορές). Σκεπή: 20 εκ. πλάτος x 14 εκ. ύψος (2 φορές). 

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το baking powder, τις βανίλιες και την κανέλα. Μόλις αφρατέψει το βούτυρο, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπάμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ρίχνουμε το μέλι.

Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και τα χτυπάμε όλα μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Μόλις γίνει ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το πλάθουμε ελάχιστα με τα χέρια μας. Το χωρίζουμε σε 3-4 ίσα μέρη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Bγάζουμε από το ψυγείο μόνο το ζυμάρι που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά και το μαλακώνουμε λίγο με κυκλικές κινήσεις. Το ανοίγουμε με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο αλευρωμένα φύλλα λαδόκολλας, σε πάχος 0,5 εκ.. Kόβουμε με τα πατρόν και ένα μυτερό μαχαιράκι τα σχήματα μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Προσοχή: ΔΕΝ ξεχνάμε να κάνουμε στις σκεπές δυο μικρές τρύπες στο πάνω μέρος σε ίση απόσταση (όπως φαίνονται οι δυο λευκές βούλες στα παρόν της φωτογραφίας) ώστε να περάσουμε την κορδελίτσα από μέσα μετά το ψήσιμο .

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, για 10-15  λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο του gingerbread house (royal icing)

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και να κάνουν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το λεμόνι. Αρχίζουμε σιγά σιγά και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη στην οποία έχουμε ανακατέψει και το κρεμόριο. Το μείγμα θα αρχίσει να σφίγγει. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει μια παχιά κολλώδη υφή σαν μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. (Δεν θέλουμε να ρέει). Τότε είναι έτοιμο για χρήση. Το αποθηκεύουμε σε σακούλες κορνέ ή γενικά σε σακούλες πλαστικές χωρίς να παίρνει αέρα. Aν θέλουμε, μπορούμε να χωρίσουμε ένα μέρος από το λευκό royal icing σε μικρότερα μπολ και να τα χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε μια η περισσότερες σακούλες ζαχαροπλαστικής με ότι μύτες κορνέ και σχέδια εμείς επιθυμούμε.

Για να στήσετε το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με το royal icing

Για να στήσουμε το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με το royal icing, τοποθετούμε σε μια βάση τον ένα μπροστινό τοίχο, έχοντας βάλει με το κορνέ λίγο γλάσο στο κάτω μέρος του τοίχου αλλά και επάνω στην βάση στο σημείο ακριβώς που θα τον τοποθετήσουμε. Έπειτα παίρνουμε τον πλαϊνό τοίχο και βάζουμε στη βάση, αλλά και στις δύο πλαϊνές μεριές γλάσο. Κολλάμε με τέτοιο τρόπο, ώστε η μία πλευρά του πλαϊνού τοίχου, να ενώνεται με την άκρη της μέσα πλευράς του μπροστινού τοίχου. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τους υπόλοιπους τοίχους, έτσι ώστε να είναι όλοι οι τοίχοι κολλημένοι μεταξύ τους. Όταν σταθεροποιηθεί το σπιτάκι, και παγώσει το γλάσο μας, τοποθετούμε με το κορνέ γλάσο στην σκεπή ακριβώς στο σημείο που θα ενωθεί με το υπόλοιπο σπιτάκι.

Συμβουλή: Περνάμε μέσα από τις δυο τρύπες της πρώτης σκεπής από μια κορδελίτσα και μετά περνάμε μέσα από τις άλλες τρύπες της άλλης σκεπής τις ίδιες κορδέλες αντίστοιχα. Στην ουσία θέλουμε να ακουμπήσουμε τις δυο σκεπές ταυτόχρονα και να κολλήσουν με το γλάσσο. Έπειτα με λίγη βοήθεια, κάνουμε από έναν φιόγκο στην κάθε μια κορδέλα από πάνω ώστε να μην αρχίσουν να πέφτουν και να κρατιούνται οι σκεπές από το υπόλοιπο σπιτάκι μέχρι να παγώσει το γλάσσο.

Μυστικά για το μπισκοτόσπιτο

Aν θέλουμε να στολίσουμε το μπροστινό τοίχο και τις σκεπές βάζοντας πόρτα παράθυρα κλπ, καλό θα ήταν να τον διακοσμήσουμε πριν ξεκινήσουμε να στήνουμε το σπιτάκι μας. Μόλις παγώσει το γλάσο και η διακόσμηση τότε ξεκινάμε να στήνουμε. Τα πατρόν μπορούμε να τα φτιάξουμε είτε σε κάποιο φύλλο χαρτί Α4 σκέτο η πλαστικοποιημένο, είτε σε χαρτόνι. Προσέχουμε να μη λερωθεί με μολύβι ή στυλό, η πλευρά που θα ακουμπήσει στο ζυμάρι μας (η οποία πρέπει πάντοτε να είναι καθαρή). Για να φαίνεται το σπιτάκι ακόμη πιο Χριστουγεννιάτικο, μπορούμε να κάνουμε έξτρα royal icing και να το απλώσουμε με απαλές κινήσεις γύρω από το σπιτάκι για να φαίνεται σαν χιόνι. Με τα σοκολατένια πουράκια μπορούμε να φτιάξουμε κάποιο διάδρομο έξω από το σπίτι ή να σχηματίσουμε μια στιβάδα από ξυλαράκια.

Συμβουλή: Για πολύ πιο εύκολο στήσιμο κάνουμε στο πατρόν της σκεπής δύο τρύπες όπως φαίνεται στην πάνω φωτογραφία (λευκές βούλες), κόβουμε και ψήνουμε το ζυμάρι ‘εχοντας κάνει αυτές τις τρύπες.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει επίσης: Σίσσυ Χρηστίδου: Το σαλόνι και η τραπεζαρία της είναι αυτό που πάντα ήθελες - Μια απλή ζεστή και νεανική διακόσμηση σε γήινους τόνους

Λίγα λόγια για την Σίσσυ Χρηστίδου

  • Η Θεοδοσία "Σίσσυ" Χρηστίδου έχει ηλικία 40 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1980
  • Ανήκει στο ζώδιου του Παρθένου
  • Έχει ύψος 1,73
  • Οι γονείς της, ονομάζονται Θοδωρής και Μίνα, ενώ έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Γιάννη
  • Από μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για τη μουσική και το τραγούδι, γι' αυτό φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο και λύκειο.
  • Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, από όπου και αποφοίτησε τρία χρόνια μετά
  •  Για να καλύπτει τα έξοδα της, εργάστηκε αρχικά σε μια τράπεζα και έπειτα ξεκίνησε να συμμετάσχει σε διαφημιστικά σποτ. Αργότερα, αφού είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα, σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Αν θες να μάθεις διάφορα άλλα fun facts για την Σίσσυ Χρηστίδου και την ζωή του, διάβασε περισσότερα εδώ
Αγαπημένο