ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 light συνταγές για να φτιάξεις το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο συνήθως σε βρίσκει σε έναν καναπέ με πίτσες και μπύρες; Αν ναι, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνεις την διαφορά!
2
'
3 light συνταγές για να φτιάξεις το Σαββατοκύριακο shutterstock

Ξεκίνα από αυτό το σαββατοκύριακο και φτιάξε ένα πιο ελαφρύ γεύμα ειδικά για το βράδυ. Δεν βοηθάει σε τίποτα να πηγαίνεις  στο κρεβάτι παραφουσκωμένη και με καούρες. Αν το κάνεις συνήθεια να μαγειρεύεις ένα από τα δύο δείπνα του σαββατοκύριακου  λίγο πιο ελαφριά, θα δεις μεγάλη αλλαγή και στο σώμα σου αλλά και κατ’επέκταση στον τρόπου που ξυπνάς, στην ψυχολογία και τη διάθεσή σου.

Πάμε να δούμε 3 light συνταγές για να ετοιμάσεις το Σαββατοκύριακο

Γεμιστά μανιτάρια (Portobello) με τυρί

Υλικά:

  • 8 μανιτάρια portobello
  • 50gr αλατισμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για πασπάλισμα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 12 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 125 γρ. Φρέσκο ψωμί
  • 200 γραμμάρια τυρί Taleggio (ή brie), αφαιρείται το δέρμα, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Χυμός 1 λεμονιού, για σερβίρισμα
  • φύλλα μαϊντανού, για σερβίρισμα
  • Μαρούλι φύλλα, για σερβίρισμα
  • Λεμόνι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα ταψί με χαρτί.
  2. Ζεστάνετε  ένα τηγάνι  σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε βούτυρο, λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο και φασκόμηλο, και μαγειρέψτε απαλά για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέστε ψίχουλα στο μείγμα κρεμμυδιών και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Προσθέστε το μισό τυρί, το αυγό και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά, μετά με ένα  κουτάλι γεμίστε γενναιόδωρα  τα μανιτάρια.
  4. Τοποθετήστε τα μανιτάρια στο φούρνο και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε πιάτο. Περιχύστε  με επιπλέον λάδι και χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε  με μαϊντανό και σερβίρετε με λίγο  λεμόνι και φύλλα μαρουλιού.

Καλαμάκια με κοτόπουλο με χαλούμι

Υλικά:

  • 500g φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 225g χαλούμι, κομμένα σε κομμάτια 
  • 6 κλαδάκια ρίγανη
  • Λεμόνι, για σερβίρισμα
  • γιαούρτι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  2.  Περάστε το κοτόπουλο και το χαλούμι σε σουβλάκια. Ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού του υπολοίπου λαδιού σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τη ρίγανη και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και προσθέστε τα σουβλάκια, σε 2 παρτίδες και μαγειρέψτε, γυρίζοντας, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  4. Σερβίρετε με τραγανή ρίγανη, λεμόνι  και γιαούρτι.

Ελαφριά pizza με γιαούρτι

Υλικά: (Για ένα ταψί φούρνου)

Για τη ζύμη

  • 400gr γιαούρτι
  • 500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τα toppings

  • Λίγο χυμό ντομάτας
  • Ρίγανη
  • Τυρί
  • Μπέικον
  • Βασιλικό

Εκτέλεση:

  1. Αναμείξτε το γιαούρτι με το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη
  2. Χρησιμοποίησε έναν πλάστη για να ανοίξετε το φύλλο , εναλλακτικά αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι από κρασί.
  3. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί με λίγο λάδι και βάλτε πάνω τα toppings της αρεσκείας σας.
  4. Ψήνετε στους 200° C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει, πάνω κάτω  στον αέρα.

 

Αγαπημένο