25η Μαρτίου: Τι να κάνεις αν δεν έχεις ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο σου

25.03.2021
3
'
Shutterstock

Την 25η Μαρτίου, είθισται να τρώμε υγρύλατο μπακαλιάρο, και μάλιστα το ξαλμύρισμά του γίνεται από την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, αν δεν έχεις προλάβει να ξαλυρίσεις τον μπακαλιάρο σου, υπάρχει λύση.

Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, αλλά θα την αναφέρουμε επιγραμματικά για ευνόητους λόγους:

  •  
  • Ξεπλένεις τον μπακαλιάρο με άφθονο κρύο νερό.
  • Τον κόβεις σε μικρότερα κομμάτια. Αυτό μειώνει τον χρόνο ξαρμυρίσματος
  • Βάζεις τα κομμάτια του ψαριού μέσα σε ένα σουρωτήρι και αυτό μέσα με ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με (θέλεις περίπου 3-4 λίτρα νερό). Έτσι το αλάτι κατακάθεται στον πυθμένα του μπολ, δεν επηρεάζει το ψάρι και το ξαρμύρισμα γίνεται συντομότερα και καλύτερα.
  • Αλλάζεις το νερό κάθε 4-5 ώρες, για 24 ώρες περίπου.
Εικόνα
Shutterstock

Τι να κάνεις αν δεν έχεις προλάβει να ξαλμυρίσεις τον μπακαλιάρο σου

Αν είσαι της τελευταίας στιγμής και δεν έχεις προλάβει να ολοκληρώσεις την διαδικασία, υπάρχει λύση: Μπορείς να προμηθευτείς από κάποιο κατάστημα με τρόφιμα κατεψυγμένο μπακαλιάρο σε φιλέτο, ο οποίος δεν είναι αλατισμένος και να τον μαγειρέψεις με το ίδιο κουρκούτι που θα μαγείρευες τον υγρύλατο μπακαλιάρο. Τόσο απλά!