ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτή είναι η τελική τιμή μετά την κατακόρυφη αύξηση

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια των πλοίων για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων;
2
'
Τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυτή είναι η τελική τιμή μετά την κατακόρυφη αύξηση Ακτοπλοϊκά_Τιμές

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν «εκτιναχθεί» στα ύψη φέτος το καλοκαίρι λόγω των συνεχόμενων ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προχώρησαν από 15 Ιουνίου σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δαπάνες ενός πλοίου, που έχουν αυξηθεί κατά 70% τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου της ακτοπλοΐας, ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά χρειάζεται περίπου 33 τόνους καύσιμα την ημέρα για την εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου. Ο τόνος πετρελαίου, σήμερα, του καυσίμου «VLSFO», που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και χρησιμοποιείται σε πλοία που δεν έχουν τοποθετήσει scrubbers, άγγιξε τα 1.264 δολάρια τον τόνο, από 480 δολ. που ήταν πέρυσι. Έτσι ένα πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή θα χρειαστεί μόνο για καύσιμα στο κάθε δρομολόγιο 41.250 ευρώ, από 15.840 ευρώ που χρειάζονταν πριν από ένα χρόνο περίπου.

Εικόνα
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Οι νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κινούνται μεσοσταθμικά από 5% έως 10%, ενώ σημειώνεται ότι η προηγούμενη αύξηση είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και έφθανε μεσοσταθμικά το 10 με 12%.

Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος ανατιμήσεων από 1 Ιουλίου.

«Λέγαμε ότι το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα ωστόσο ήρθε και το συμβάν με τον ρωσο – ουκρανικό πόλεμο ο οποίος έχει εκτοξεύσει εδώ και λίγους μήνες το ενεργειακό κόστος των πλοίων», ανέφερε στέλεχος της ακτοπλοϊκής αγοράς.

Δείτε επίσης: Τα 5+1 πιο οικονομικά νησιά για low budget διακοπές

Καλοκαίρι 2022: Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Εικόνα
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Στη γραμμή Ραφήνα-Μύκονος το ατομικό εισιτήριο από τα 35 ευρώ αυτή τη στιγμή άγγιξε τα 38 ευρώ αύξηση 8,57% ενώ στη γραμμή Ραφήνα-Τήνος το ατομικό εισιτήριο από τα 32 ευρώ άγγιξε τα 35 ευρώ (αύξηση 9,38%).

Στη γραμμή επίσης Ραφήνα-Άνδρο το ατομικό εισιτήριο από τα 23 ευρώ ανήλθε στα 25 ευρώ (αύξηση 8,70%).

Στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος το ατομικό εισιτήριο από τα 82,50 ευρώ διαμορφώθηκε στα 86,50 ευρώ (αύξηση 4,85%).

Στη γραμμή Πειραιάς-Πάτμος από τα 50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 52,50 ευρώ (αύξηση 4%) και στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος από 44,50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο διαμορφώνεται στα 46,50 ευρώ. Στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος το ατομικό εισιτήριο από τα 43 ευρώ διαμορφώνεται στα 45,50 ευρώ.

Στη γραμμή Πειραιά-Ρόδος για τέσσερα άτομα με ένα ΙΧ το συνολικό κόστος εισιτηρίων από 466,50 ευρώ διαμορφώνεται στα 489,50 ευρώ (αύξηση 4,93%).

Μάθετε ακόμη: Πήρε φωτιά το "τυλιχτό": Οι τιμές στην Ελλάδα και σε ποιες γειτονιές ξεπερνάει και τα 4 ευρώ

Αγαπημένο