ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να καθαρίσεις την τηλεόραση χωρίς να καταστρέψεις την οθόνη

Μάθετε το σωστό τρόπο για να καθαρίσετε την τηλεόρασή σας!
12.09.2022
2
'
Πώς να καθαρίσετε την τηλεόραση χωρίς να καταστρέψετε την οθόνη Τηλεόραση

Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον καθαρισμό τους. Σχεδόν όλα τα νοικοκυριά διαθέτουν μία τηλεόραση, παρόλο που οι υπολογιστές έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Μια λανθασμένη κίνηση στον καθαρισμό μπορεί να καταστρέψει την τηλεόρασή σου.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις όλα τα βήματα για να καθαρίσεις με το σωστό τρόπο την τηλεόρασή σου!

1ο Βήμα: Άφησε τη συσκευή να κρυώσει

Αν η τηλεόραση είναι αναμμένη, απενεργοποίησέ την και βγάλτη απ’ την πρίζα για να μην κινδυνεύσει από πιθανό βραχυκύκλωμα. Έτσι, θα μπορέσεις να καθαρίσεις στη συνέχεια πιο εύκολα τους λεκέδες.

2ο Βήμα: Ξεκίνα το καθάρισμα από το πλαίσιο και τα υπόλοιπα πλαστικά τμήματα

Ξεκίνα σε πρώτη φάση με τα πλαστικά μέρη, καθαρίζοντάς τα με ένα στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν υπάρχει πιο «επίμονη» βρωμιά, τότε μούλιασε το πανί σε μία λεκάνη όπου, εκτός από καθαρό νερό, μπορείς να προσθέσεις και μία μικρή ποσότητα από ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μετά, στύψε καλά το πανί, «πέρασε» το πλαίσιο και στη συνέχεια σκούπισέ το με ένα δεύτερο, στεγνό και μαλακό ύφασμα.

Δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζεις με υγρό οποιοδήποτε σημείο της τηλεόρασης, επειδή υπάρχει κίνδυνος κάποιες σταγόνες να φτάσουν στο εσωτερικό της και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα που βρίσκονται εκεί, καταστρέφοντάς τα.

Εικόνα
τηλεοραση καθαρισμα

3ο Βήμα: Η σειρά της οθόνης

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι η πιο «λεπτή» φάση της διαδικασίας, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, που είναι ευαίσθητη όχι μόνο σε πολλά χημικά, αλλά και στις γρατζουνιές. Επομένως, ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πάνελ, όπως την εμφάνιση «καμένων» pixels, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αλλαχθεί.

Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στο καθάρισμά της υγρό τζαμιών, ή κάποιο άλλο απ’ τα κοινά καθαριστικά, όπως επίσης και χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που θα μπορούσε να «χαράξει» την οθόνη.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του πάνελ, όπως ένα πανί μικροϊνών κι ένα ειδικό καθαριστικό.

Όσο «ευγενικά» είναι αυτά τα προϊόντα με την οθόνη σου, τόσο χρειάζεται να είναι και οι κινήσεις σου καθώς την καθαρίζεις. Έτσι, θα πρέπει να «περνάς» το πανί απαλά πάνω της, αφού αν εφαρμόσεις δύναμη, μπορεί και πάλι το αποτέλεσμα να είναι «καμένα» pixels.

Δες επίσης: Πώς θα καθαρίσετε εύκολα την κουρτίνα του μπάνιου

Εικόνα
τηλεοραση καθαρισμα

4ο Βήμα: Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και το καλώδιο

Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσεις το καλώδιο τροφοδοσίας, με ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό, γιατί κι αυτό είναι «μαγνήτης» σκόνης . Στη συνέχεια, θα μπορείς να το συνδέσεις ξανά στην πρίζα του τοίχου, αφού, βέβαια, πρώτα βεβαιωθείς πως έχει στεγνώσει.

Φυσικό καθαριστικό τηλεόρασης

Θα χρειαστείς μικρή ποσότητα από λευκό ξύδι, μικρή ποσότητα από αποσταγμένο νερό κι ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Αφού ανακατέψεις τα δυο αυτά υλικά και τα τοποθετήσεις σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψέκασε μία μικρή ποσότητα πάνω στο πανάκι και σκούπισεε την οθόνη.

Μάθε ακόμα: Ο τρόπος για να καθαρίσετε τα ασύρματα ακουστικά σας χωρίς να τα καταστρέψετε

Αγαπημένο