ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς θα καθαρίσετε εύκολα την κουρτίνα του μπάνιου

Μάθετε τους τρόπους για να καθαρίσετε την κουρτίνα του μπάνιου και θα απαλλαγείτε από τη μούχλα και την κιτρινίλα!
09.09.2022
2
'
Πώς θα καθαρίσετε αποτελεσματικά και εύκολα την κουρτίνα του μπάνιου Κουρτίνα_Μπάνιου

Η κουρτίνα του μπάνιου σας εκτίθεται συνεχώς στην υγρασία και στα διάφορα προϊόντα καθαρισμού. Για το λόγο αυτό χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα, καθώς γεμίζει μούχλα και κιτρινίλες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου μία φορά το τρίμηνο, ώστε να είστε ασφαλείς και να προλαμβάνετε την εμφάνιση μικροβίων.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε συμβουλές για το πώς να καθαρίζετε αποτελεσματικά και εύκολα την κουρτίνα του μπάνιου σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Εικόνα
ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
  • Ο πιο απλός τρόπος για να πλύνετε μια κουρτίνα μπάνιου είναι στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς. Καλό θα ήταν να πλύνετε την κουρτίνα μπάνιου μαζί με μερικές πετσέτες. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς και σας παρέχει καθαρές και απαλές πετσέτες. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες πλυσίματος και μην παραλείψετε να απλώσετε αμέσως την κουρτίνα ντους, ώστε να στεγνώσει.
  • Ένας ακόμα πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους επίμονους λεκκέδες και την κιτρινίλα στην κουρτίνα του μπάνιου είναι να γεμίσετε μια λεκάνη με 8 λίτρα νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε περίπου δύο δέκατα του λίτρου χλωρίνη για τις λευκές κουρτίνες μπάνιου ή ξυδιού για τις χρωματιστές κουρτίνες μπάνιου. Ανακατέψτε τα καλά και τοποθετήστε την κουρτίνα μπάνιου μέσα στη λεκάνη, φροντίζοντας να καλυφτεί από το νερό. Μην παραλείψετε να φοράτε λαστιχένια γάντια. Ακόμα, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μια πέτρα για να κρατήσετε την κουρτίνα βυθισμένη στο νερό. Αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει για 24 ώρες, πριν την πλύνετε στους 40 βαθμούς.
  • Καθαρίστε την κουρτίνα σας με κρέμα καθαρισμού. Απλώστε την κρέμα και τρίψτε τους λεκέδες. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε την κουρτίνα. Θυμηθείτε να φοράτε λαστιχένια γάντια και να ακολουθείτε τις οδηγίες.
Εικόνα
ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Δείτε επίσης: Ο τρόπος για να καθαρίσετε τα ασύρματα ακουστικά σας χωρίς να τα καταστρέψετε

  • Ειδκότερα, αν έχετε υφασμάτινη κουρτίνα στο δικό σας μπάνιο, τότε θα χρειαστείτε για το καθάρισμά σας 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και 2 φλ. καυτό νερό. Ξεκινήστε διαλύοντας τη σόδα μέσα στο καυτό νερό, προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύντε κανονικά την κουρτίνα σας σε αυτό.
  • Ενώ, αν η κουρτίνα σας είναι πλαστική τότε για το καθάρισμά σας θα χρειαστείτε: χυμό από 5 λεμόνια και 1 λίτρο καυτό νερό. Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε μια λεκάνη και μουλιάστε μέσα στο μείγμα την κουρτίνα σας. Αφήστε την εκεί για 30 λεπτά. Έπειτα, πλύντε την με απορρυπαντικό είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι.
Εικόνα
ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Tip 1: Όταν στεγνώνετε μια κουρτίνα μπάνιου, είτε κάντε το σε εξωτερικό χώρο ή αν το κάνετε σε εσωτερικό μην παραλείψετε να ανοίξετε τα παράθυρα και τον εξαερισμό. Αλλιώς η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και έτσι να πρέπει να καθαρίσετε εκ νέου την κουρτίνα.

Tip 2: Κάθε φορά που τελειώνετε το μπάνιο ή το ντους σας, καλό είναι το τελείωμα της κουρτίνας σας να μην μένει μέσα στη μπανιέρα γιατί θα συνεχίσει να τραβάει υγρασία. Στερεώνετέ την κάπου ψηλά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Μάθετε ακόμα: Πώς θα καθαρίσεις το σίδερο σωστά με προϊόντα που έχεις στο σπίτι

Αγαπημένο