ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τριαντάφυλλος για Ρόδο: "Όλο το βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες στο χωριό μου"

Τι είπε ο τραγουδιστής
19.07.2023
See the video

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να είναι από την Τρίτη (18/08) η φωτιά στο Ρόδο, η οποία έχει φτάσει στο κέντρο του νησιού, στην περιοχή ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα. Ωστόσο δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικημένες περιοχές.

Ο Τριαντάφυλλος μέσα από την εκπομπή «Καλοκαίρι yes» αποκάλυψε πως η φωτιά είναι στο χωριό του και όλο το βράδυ είχε αγωνία, καθώς εκεί βρίσκεται η οικογένειά του. 

«Μιλάω με την οικογένειά μου χθες, με τη μητέρα μου, όλο το βράδυ, για τη μάχη που δίνανε με τις φλόγες στο χωριό μου, τον Απόλλωνα. Είχα αγωνία γιατί ήταν ο γαμπρός μου, η αδερφή μου, τα ξαδέρφια μου, όλοι οι φίλοι που μεγάλωσα, ήταν εκεί και πάλευαν με τις φλόγες» είπε αρχικά ο Τριαντάφυλλος.

Κατόπιν στην εκπομπή βγήκε τηλεφωνικά ο γαμπρός του τραγουδιστή, ο οποίος περιέγραψε όσα συμβαίνουν: «Τα πράγματα από χθες είναι δύσκολα. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και από την πυροσβεστική και από τις εθελοντικές οργανώσεις και την περιφέρειά μας, τον Δήμο Ρόδου. Είχαμε και για κάποια ώρα τα εναέρια μέσα και επειδή νύχτωσε σχετικά νωρίς από την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, δεν προλάβαμε να την ανακόψουμε με αποτέλεσμα όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη όλο το βράδυ.

Ήμουν κι εγώ μαζί τους. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανακόψουμε τη φωτιά εκεί που θέλαμε. Τώρα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά υπάρχουν ισχυρά ενεργά μέτωπα. Το πλεονέκτημα που έχουμε τώρα είναι ότι έχουμε τα εναέρια μέσα ξανά από το πρωί…

Εγώ δεν λειτούργησα σαν πυροσβέστης αλλά σαν πρόεδρος της κοινότητας που είμαι. Δεν ήταν η εργασία μου τόσο στην πυρόσβεση όσο στη μεταφορά αλλά και την υπόδειξη κάποιων περιοχών που βοηθούσαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις γιατί ξέρω την περιοχή».

Αγαπημένο