ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αφιέρωμα στον μεγάλο Γιάννη Πάριο- Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Τα πάντα για την ζωή του!
1
'
Ndp

Ο Γιάννης Πάριος έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον χώρο της μουσικής, με μεγάλες επιτυχίες και πολλά χρόνια πορείας στον καλλιτεχνικό χώρο.

Τα τραγούδια του σήμα κατατεθέν για την αγάπη και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων για αυτό άλλωστε ονομάζεται από πολλούς ως «τροβαδούρος του έρωτα».

Δες και αυτό: Μιχαήλ Άγγελος Βαρθακούρης: Η ηλικία και οι σπουδές του γιου της Σοφίας Αλιμπέρτη και του Γιάννη Πάριου

Τι δεν ξέρετε όμως για τον Γιάννη Πάριο;

  • Ο Γιάννης Πάριος γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1946 στην Πάρο.
  • Είναι 75 χρονών.
  • Το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Βαρθακούρης.
  • Εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς.
  • H πρώτη του ηχογράφηση θα γίνει το 1969, το επίθετό του θα αλλάξει σε Πάριος προς τιμήν του νησιού του και από τότε θα αρχίζει να χτίζει βήμα βήμα την πορεία του στο τραγούδι. Η μεγάλη καταξίωση θα έρθει στη δεκαετία του ’80, όπου οι πωλήσεις των δίσκων του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή και το παρωνύμιο ο «τροβαδούρος του έρωτα» θα τον ακολουθεί πιστά. Στο ενεργητικό του μετρά σπουδαίες συνεργασίες, όπως αυτή με τον Σταύρο Ξαρχάκο. Βέβαια, μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90, η πορεία του είναι πτωτική.
  • Έχει παντρευτεί δύο φορές. Την πρώτη φορά με τη Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργό και παρουσιαστή Χάρη Βαρθακούρη και τον Θανάση Βαρθακούρη.
  • Τη δεύτερη φορά με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη, με την οποία έχει κάνει δύο παιδιά, τον Μιχαήλ-Άγγελο και τον Νικόλα Βαρθακούρη.
  • Τον Ιανουάριο 2021 και ενώ το υγειονομικό σύστημα της χώρας αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της πανδημίας COVID-19, ο Γιάννης Πάριος προχώρησε στη δωρεά δύο κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, καθώς και η αδερφή του την ίδια περίοδο αντιμετωπίζει προβλήματα.
  • Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το νέο του CD, όπως συμφώνησε με τη δισκογραφική του εταιρεία, θα διατεθούν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Είναι οπαδός και υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.

Δείτε παρακάτω αφιέρωμα για την ζωή του Γιάννη Πάριου από την εκπομπή "Ελένη".

 

 

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρειΓιάννης Πάριος: Η ηλικία, το πραγματικό όνομα, οι 2 γάμοι, τα 4 παιδιά και η περιουσία του

Αγαπημένο