ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς θα διατηρήσεις περισσότερο καιρό το κρέας στην κατάψυξη χωρίς να χαλάσει

Μάθετε τo μυστικό για να διατηρήσεις περισσότερο καιρό το κρέας στην κατάψυξη!
2
'
Πώς θα διατηρήσεις περισσότερο καιρό το κρέας στην κατάψυξη χωρίς να χαλάσει Κρέας_Κατάψυξη

Τα ψώνια της εβδομάδας περιλαμβάνουν συνήθως και διάφορα είδη κρέατος, τα οποία τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου αποφασίσουμε να τα μαγειρέψουμε. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο αποθήκευσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσουν.

Στη συνέχεια λοιπόν, θα βρεις τα μυστικά για τη σωστή αποθήκευση του κρέατος στην κατάψυξη, που θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις στην ψύξη για περισσότερο καιρό.

Η Heather Marold Thomason, ιδρύτρια και επικεφαλής κρεοπώλης της Primal Supply Meats μίλησε στο realsimple.com και αποκάλυψε μερικά πολύ χρήσιμα tips.

To μυστικό για να διατηρηθεί αναλλοίωτο το κρέας στην κατάψυξη

Εικόνα
ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

Ο κρεοπώλης τυλίγει το κρέας με το ειδικό χαρτί, το οποίο είναι ιδανικό για τη σωστή αποθήκευσή του. Ωστόσο, στη συνέχεια, καλό θα ήταν να το βάλεις μέσα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων (τύπου ziplock) για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση στον αέρα και την υγρασία.

Αν έχεις ανοίξει την συσκευασία και έχεις χρησιμοποιήσει μόνο τη μισή ποσότητα, ο καλύτερος τρόπος να ξανατυλίξεις το υπόλοιπο είναι η σφράγιση με tyre up. Το πλαστικό περιτύλιγμα δεν ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού επηρεάζεται άμεσα η γεύση και η ποιότητα του κρέατος.

Τα μεγάλα κομμάτια κρέατος τα τυλίγουμε εφαρμοστά με διάφανη μεμβράνη και έπειτα τα βάζουμε σε μεγάλου μεγέθους νάιλον σακούλα τροφίμων ή τα τυλίγουμε δύο φορές με αλουμινόχαρτο, καλύπτοντας καλά όλο το κομμάτι.

Δες επίσης: Πώς θα καθαρίσετε το φούρνο εύκολα και αποτελεσματικά με προϊόντα που έχετε στο σπίτι

Εικόνα
ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να καταψύξουμε το κρέας;

«Συστήνω πάντα να βάζετε το κρέας στην κατάψυξη όσο είναι ακόμα φρέσκο, οπότε έχετε ακόμα λίγες μέρες να το χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να καταψύξετε το κρέας την τελευταία στιγμή για να μην το σπαταλήσετε, βάλτε μια ετικέτα για να θυμάστε να το μαγειρέψετε αμέσως μόλις αποψυχθεί», αναφέρει η ειδικός.

Είναι καλό να γίνεται απόψυξη στο φούρνο μικροκυμάτων;

«Το αποθαρρύνω έντονα. Η κανονική απόψυξη είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε την υφή και την ποιότητα του κρέατος από την αλλοίωση», τονίζει η Thomason.

Μάθε ακόμα: Πώς θα καθαρίσετε εύκολα την κουρτίνα του μπάνιου

Αγαπημένο