ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο; Μάθε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την ημέρα των ερωτευμένων!

Πώς ξεκίνησε αυτή η παράδοση;
03.02.2022
2
'
love Istock

Τα μαγαζιά γεμίζουν καρδούλες, τα ανθοπωλεία τριαντάφυλλα και παντού βλέπουμε ζευγαράκια που βγαίνουν να γιορτάσουν τον έρωτά τους.

Μιλάμε φυσικά για την ημέρα των ερωτευμένων, που γιορτάζεται παραδοσιακά κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η παράδοση και ποιος είναι τελικά ο Άγιος Βαλεντίνος;

Υπάρχουν πολλές εκδοχές γύρω από το όνομά του. Ωστόσο, σύμφωνα με την επικρατέστερη, ο Βαλεντίνος ήταν ένας ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός ιερέας του 3ου αιώνα μ.Χ., ο οποίος συνδέθηκε από το Μεσαίωνα και ύστερα με τον έρωτα, καθώς έκανε κρυφούς γάμους για νέους ερωτευμένους στην αρχαία Ρώμη.

Συγκεκριμένα, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ απαγόρευσε να τελούνται γάμοι, διότι πίστευε ότι οι παντρεμένοι άντρες δεν είναι τόσο καλοί και αφιερωμένοι στρατιώτες. Ο Βαλεντίνος λοιπόν παρέβλεψε αυτό το διάταγμα, γιατί πίστευε ότι δεν ήταν δίκαιο και τελούσε την πράξη του γάμου σε ζευγάρια στα κρυφά.

Ωστόσο, όταν ο Κλαύδιος το ανακάλυψε, τον έκλεισε στη φυλακή και τον καταδίκασε σε θάνατο. Εκεί, ο Βαλεντίνος ερωτεύτηκε την κόρη του δεσμοφύλακα και την ημέρα του θανάτου του, στις 14 Φεβρουαρίου, της έστειλε ένα γράμμα αγάπης, υπογράφοντας «από τον Βαλεντίνο σου».

Επιπλέον, πριν το Βαλεντίνο, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν στα μέσα του Φλεβάρη την αρχή της άνοιξης με τα πρώτα λουλούδια να ξεπροβάλλουν. Στη διάρκεια της γιορτής, σύφμωνα με τη ρωμαϊκή παράδοση, τα αγόρια έπρεπε να τραβήξουν τυχαία από ένα κουτί το όνομα ενός κοριτσιού με το οποίο θα περνούσαν στη συνέχεια όλη τη γιορτή σα ζευγάρι. Μάλιστα, πολλά ζευγάρια παντρευόντουσαν τελικά.

Η εκκλησία τα επόμενα χρόνια θέλησε να μετατρέψει αυτή τη γιορτή σε χριστιανική. Έτσι, την αφιέρωσε στη μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου. Η πρώτη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν τη χρονιά 496.

Εικόνα
love

 

Μήπως λοιπόν ακόμα και εσύ που είσαι διστακτικός, άλλαξες γνώμη και θα γιορτάσεις φέτος την ημέρα των ερωτευμένων με το βαλεντίνο σου;

Εμείς πειστήκαμε!

Δείτε επίσης: Rihanna: Ποζάρει με σέξι εσώρουχα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

 

Αγαπημένο