ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διαρροή στην περίοδο; Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσεις το αίμα από το στρώμα ή από τα ρούχα σου

Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες περιόδου!
27.07.2022
1
'
Διαρροή στην περίοδο; Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσεις το αίμα από το στρώμα ή από τα ρούχα σου Διαρροή στην περίοδο

Κατά τη διάρκεια της περιόδου οι γυναίκες μεταξύ άλλων ταλαιπωρούνται από κράμπες αλλά και πόνους που κάνουν τον οργανισμό να εξασθενεί. Ακόμη η μεγάλη ροή αίματος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που φοράμε πιο ανοιχτά ρούχα ή κατά την διάρκεια του ύπνου όταν είμαστε πιο χαλαρές.

Αν αντιμετωπίζετε λοιπόν διαρροές κατά την διάρκεια της περιόδους σας, τότε σας έχουμε τρόπους για να καταπολεμήσετε τους λεκέδες στο στρώμα αλλά και στα ρούχα σας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Αλλάζει η όρεξή σου κατά τη διάρκεια της περιόδου; Μάθε ποιες τροφές θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

Τρόποι για να καθαρίσετε τους λεκέδες περιόδου

Εικόνα
Διαρροή στην περίοδο; Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσεις το αίμα από το στρώμα ή από τα ρούχα σου

 

Από το στρώμα

Δυστυχώς, τα στρώματα δεν μπορούμε να τα βάλουμε στο πλυντήριο ούτε να αρχίσουμε να τα σαπουνίζουμε, οπότε πρέπει να ελαττώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την υγρασία που θα απορροφήσει το στρώμα μας. Έτσι, μπορείς σε μια μικρή λεκάνη να βάλεις κρύο νερό και πράσινο σαπούνι, θα κάνεις επαρκή σαπουνάδα χωρίς πολλά νερά και θα τρίψεις το σημείο του λεκέ. Έπειτα, με μια πετσέτα ή ένα πανί μπορείς να απομακρύνεις την επιπλέον υγρασία από το στρώμα.

Από το αγαπημένο σου τζιν ή παντελόνι

Το κρύο νερό είναι η άμεση λύση αντιμετώπισης των λεκέδων αίματος από τα jeans μας, ενώ για λεκέδες που έχουν στεγνώσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάλυμα νερού με αλάτι ή αμμωνία ή μαγειρική σόδα.

Χρησιμοποιήστε Οδοντόκρεμα

Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται καλύτερα σε υφάσματα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ή που πλένονται στο χέρι. Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για χαλιά ή έπιπλα, διατρέχετε τον κίνδυνο, του αρώματος της οδοντόκρεμας καθώς αυτό πάντα διαπερνά το ύφασμα.

  • Εφαρμόστε οδοντόπαστα στην αιματοβαμμένη περιοχή.
  • Αφήστε την οδοντόκρεμα να στεγνώσει.
  • Ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα  με κρύο νερό.
  • Πλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με σαπούνι και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Επαναλάβετε εάν ο λεκές δεν έχει φύγει.
Εικόνα
Διαρροή στην περίοδο; Με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσεις το αίμα από το στρώμα ή από τα ρούχα σου

 

Χρησιμοποιείστε αλάτι και νερό

Χρησιμοποιήστε αλάτι και το νερό για ευαίσθητα υφάσματα. Όσο γρηγορότερα βάλετε το μείγμα στο λεκέ τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιώντας μια πάστα από αλάτι και νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τους λεκέδες αίματος από τα στοιχεία που δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, όπως τα στρώματα.

Ξεπλύνετε το λεκέ κάτω από κρύο νερό. Βάλτε το ύφασμα κάτω από τη βρύση και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει μέσα από αυτό. Θα έχετε τη δυνατότητα να ξεπλύνετε το αίμα κατά μήκος αυτών των γραμμών. Στη περίπτωση που ο λεκέ σας είναι σε ένα χαλί ή ένα κομμάτι επίπλων, ανακατεύουμε λίγο πάγο και νερό σε ένα μπολ ή σε μια λεκάνη και περνάμε με αυτά τη λεκιασμένη περιοχή και στη συνέχεια στεγνώστε το λεκέ με μια πετσέτα πιάτων ή ένα σφουγγάρι.

Ρίξε μια ματιά: Διακοπές και περίοδος; Αυτές είναι οι λύσεις για να μην αφήσεις τίποτα να χαλάσει το καλοκαίρι σου

Αγαπημένο