ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εκστρατεία για την Γιορτή του Πατέρα: «Μπαμπά μου Ζεις για Πάντα στην Καρδιά μου!»

Η Γιορτή του Πατέρα πλησιάζει και η Μέριμνα προσφέρει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων
15.06.2021
3
'
γιορτή του πατέρα Μέριμνα istock

Η Γιορτή του Πατέρα είναι μια μοναδική ημέρα αφιερωμένη στην πολύτιμη σχέση πατέρα-παιδιού. Τη μέρα αυτή αφιερώνουμε στους μπαμπάδες, όσους είναι δίπλα μας, αλλά και σε όσους ζουν μέσα μας. Όλοι έχουμε πατέρα, ακόμα και αν δε ζει. Και για τα παιδιά που έχουν βιώσει τη σημαντική απώλεια του πατέρα, η μέρα αυτή είναι ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμήσουν τις πολύτιμες στιγμές μαζί του, τα όσα έμαθαν, ένιωσαν και κληρονόμησαν από αυτόν.

Είναι και μια μέρα ευαισθητοποίησης για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο περιβάλλον παιδιών που έχουν χάσει το γονιό τους καθώς συχνά αναβιώνει ο θρήνος τους, γεγονός που μας δίνει την αφορμή να τα προσκαλέσουμε να μοιραστούν τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις και τα συναισθήματά τους.

Η Μέριμνα προσφέρει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων. Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα διοργανώνουμε εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών για να χρηματοδοτηθούν κύκλοι στήριξης παιδιών και εφήβων που βιώνουν την απώλεια του πατέρα (ο κάθε κύκλος στήριξης διαρκεί περίπου τρεις μήνες και το απαιτούμενο ποσό χρηματοδότησης της υλοποίησης είναι χίλια ευρώ).

Η δική σας συνεισφορά, τα άρθρα σας και η επικοινωνία της πρόσκλησης συμμετοχής στην εκστρατεία στο ευρύ κοινό, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική την περίοδο αυτή της πανδημίας, καθώς δυστυχώς έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου λόγω του Covid-19 ή άλλης απειλητικής για τη ζωή ασθένειας, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο πλευρό του και να το αποχαιρετίσουν.

Ο πόνος κάθε σημαντικής  απώλειας για να είναι υποφερτός θέλει μια ζεστή «αγκαλιά». Ας την δημιουργήσουμε όλοι μαζί στις 18-19-20 Ιουνίου.

Τρόποι συμμετοχής στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών #Μέριμνα  #MpampaMouZeisGiaPantaStinKardiaMou 

  • Προωθήστε το κάλεσμα συμμετοχής στην εκστρατεία 18-19-20 Ιουνίου
  • Ανεβάστε στα social media στις 20 Ιουνίου  #MpampaMouZeisGiaPantaStinKardiaMou #Μέριμνα με μια φωτογραφία ή ζωγραφιά ή ευχή για το μπαμπά σας ή το ποστ της Μέριμνας ή όποιον άλλο τρόπο εσείς προτιμάτε
  • Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια δωρεά στη Μέριμνα για τη στήριξη παιδιών που βιώνουν την απώλεια του πατέρα στο σύνδεσμο #MpampaMou  

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα

Η Μέριμνα φέτος συμπληρώνει 26 χρόνια προσφοράς στα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσκαλεί τους φίλους της να συμβάλουν σ' ένα πολύχρωμο γενέθλιο παζλ ευχών και δράσεων αφιερωμένο στα παιδιά που φροντίζει και στηρίζει.

Είναι η μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα, τα τελευταία 26 χρόνια, με εξειδίκευση στην Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους,  καθώς και στην παροχή υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας στο σπίτι σε παιδιά με απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.
  
Η Μέριμνα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας καθώς λειτουργούν εδώ και δεκαετίες:

  1. Δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών στο Πένθος, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, καθημερινά λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης.
  2. Μία Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, στην Αθήνα, που προσφέρει ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε παιδιά και εφήβους που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.
  3. Προγράμματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών σε θέματα παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος.
  4. Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο.
     

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης στο Πένθος 

Οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι των δύο Συμβουλευτικών Κέντρων Στήριξης στο Πένθος της Μέριμνας, είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά σας και να παρέχουν στήριξη που αφορά τη σοβαρή ασθένεια ή την απώλεια αγαπημένου προσώπου. Μπορείτε να μας καλείτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 16:00

Αθήνα Τηλ.: 210 64 63 622
Θεσ/νικη Τηλ.: 2310 510 010

Αγαπημένο