ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 5 λόγοι που το καλοκαίρι έχεις καθυστέρηση στην περίοδό σου

Μάθε τις βασικές αιτίες που καθυστερεί η περίοδός σου τους καλοκαιρινούς μήνες!
2
'
Οι 5 λόγοι που το καλοκαίρι έχεις καθυστέρηση στην περίοδο σου Καθυστέρηση_Περίοδος

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή λίγο πριν, εμφανίζουν διαταραχές στον κύκλο τους. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι διαταραχές αυτές συνεχίζονται και μετά το πέρας του καλοκαιριού.

Ποιες είναι λοιπόν οι βασικές αιτίες που η περίοδός μας καθυστερεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι κάτι το φυσιολογικό;

Καθυστέρηση περιόδου το καλοκαίρι: Οι αιτίες

Εικόνα
καθυστέρηση περιόδου

Τα ταξίδια και η αλλαγή του προγράμματος

Το καλοκαίρι συνήθως είναι η περίοδος που κανονίζουμε κάποιο ταξίδι. Μπορεί τα ταξίδια να μας δίνουν χαρά, ωστόσο αλλάζουν πλήρως το πρόγραμμά μας, γεγονός που επηρεάζει την περίοδό μας. Ενώ, οι κλιματικές αλλαγές και οι αλλαγές του χώρου επίσης σχετίζονται με τις διαταραχές του κύκλου.

Εκτός βέβαια από τα ταξίδια, και άλλες αλλαγές επηρεάζουν τον κύκλο μας. Μπορεί να είναι αλλαγή στο ωράριο εργασίας για παράδειγμα. Το σώμα σου θα χρειαστεί λίγο καιρό για να συνηθίσει τη νέα κατάσταση και η περίοδος θα επανέλθει τελικά.

Ο ύπνος

Kατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλές φορές μεταβάλλουμε το πρόγραμμα του ύπνου μας. Άλλοτε κοιμόμαστε λιγότερο και άλλοτε ο ύπνος μας δεν είναι ποιοτικός. Οι διαταραχές στον ύπνο έχουν συνδεθεί και με διαταραχές του κύκλου. Επομένως, φρόντισε να κοιμάσαι επαρκώς και σύντομα ο κύκλος σου θα σταθεροποιηθεί.

Δείτε επίσης: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθά στην πέψη και όχι μόνο!

Εικόνα
καθυστέρηση περιόδου

Εντατική άσκηση

Το καλοκαίρι η δραστηριότητα αυξάνεται, μπορεί να περπατάμε περισσότερες ώρες, να κολυμπάμε ή να επιδιδόμαστε σε κάποιο άθλημα. Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Ωστόσο, η απότομη αύξηση της άσκησης επηρεάζει την παραγωγή των ορμονών, που ρυθμίζουν τον κύκλο.

Απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι ξεκινά το άγχος για την απώλεια του βάρους. Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι η αύξηση του βάρους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει επιπτώσεις στην έμμηνη ρύση. Το ίδιο όμως αποτέλεσμα προκαλούν και οι εξαντλητικές δίαιτες.

Εγκυμοσύνη

Το αφήσαμε τελευταίο, ωστόσο αν έχεις καθυστέρηση στην περίοδό σου, πρέπει αρχικά να αποκλίσεις το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης, η οποία βέβαια είναι παντός καιρού και δε σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το καλοκαίρι.

Μάθετε ακόμη: Η πείνα σου προκαλεί νεύρα; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό και τι δείχνουν οι έρευνες

Αγαπημένο