ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Σε τι ποσοστό η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει τα νησιά

Πώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Τι πρέπει να προσέξουμε τον Δεκαπενταύγουστο.
3
'
μετάλλαξη δέλτα στα νησιά istoc

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Είναι μια επιθετική μετάλλαξη και έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, ειδικά των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι κάτω του 10%.

Διάβασε επίσης γιατί οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν άμεσα. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσσε: "Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας ηλικίας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν, καθώς είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο. Τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν άμεσα, εντός του καλοκαιριού.

Προσοχή τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς.

Θα ήταν ιδανικό να είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές τους, ωστόσο ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό, όσοι επιθυμούν πρέπει να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση".

Παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμένων υγειονομικών

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες τόνισε όμως ότι το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών.

Διάβασε ακόμα: Να εμβολοιαστούν ή όχι τα παιδιά; Τι ανησυχεί τους Παιδίατρους.

Αγαπημένο