ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αναγεννητική θεραπεία με βλαστοκύτταρα για λαμπερό πρόσωπο

Πώς το λίπος στην κοιλιά σου μπορεί να αναζωογονήσει το πρόσωπό σου.  
4
'
Θεραπεία με βλαστοκύτταρα για το πρόσωπο shutterstock

Σίγουρα έχεις ακούσει για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Και σίγουρα έχεις ακούσει ότι είναι από τις πιο αγαπημένες θεραπείες των σταρ. Κυρίως γιατί εξασφαλίζει αναζωογόνηση του προσώπου προσδίδοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια του Πλαστικού Χειρουργού Θεόδωρου Βουκίδη δίνουμε απαντήσεις στις πιο πιθανές σου ερωτήσεις για την αναγεννητική αντιγηραντική αυτή θεραπεία για το πρόσωπο.

Τι ακριβώς είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα;

Είναι μια μορφή αναγεννητικής αντιγηραντικής θεραπείας για το πρόσωπο και το σώμα (π.χ. ντεκολτέ) με τη χρήση  αυτόλογων παραγόντων όπως τα βλαστοκύτταρα και άλλων βιολογικών παραγόντων που υπάρχουν στο λίπος και το περιφερικό αίμα.

Διευκρινίζω ότι η χρήση των βλαστοκυττάρων για θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με συλλογή βιοπαραγόντων του ίδιου του ενδιαφερόμενου. Μπορεί μάλιστα να συνδυαστεί με τη λιπαναρρόφηση κοιλιάς έτσι ώστε το λίπος που συλλέγεται να μην πάει χαμένο.

Πώς γίνται η συλλογή βλαστοκυττάρων;

Με τοπική αναισθησία και με τη χρήση πολύ μικρής και λεπτής βελόνας προσλαμβάνεται λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, το οποίο αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο συνήθως για να διαχωριστούν τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται μέσα στο λίπος από τα απλά λιποκύτταρα, τα οποία ούτως ή άλλως μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα για την τελειοποίηση του αποτελέσματος. Στη συνέχεια τα βλαστοκύτταρα πολλαπλασιάζονται και λίγες μέρες μετά γίνεται αιμοληψία από την ενδιαφερόμενη και από το αίμα αυτό με ειδικές τεχνικές  συλλέγεται και απομονώνεται το εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια πλάσμα καθώς και οι αυξητικοί παράγοντες.  Ακολουθεί η τεχνική εμπλουτισμού των βλαστοκυττάρων που έχουμε συλλέξει, με τους αυξητικούς παράγοντες  πράγμα που ενισχύούν τη δράση των κυττάρων αυτών.  Τέλος γίνεται η  έγχυση των κυττάρων με τη μορφή ενέσεων ή και απλής επάλειψης αφού βέβαια έχει γίνει προετοιμασία της περιοχής με Laser στο δέρμα του προσώπου στα σημεία που χρειάζεται.

Eίναι ασφαλής;

Η διαδικασία είναι τελείως  ασφαλής και ακίνδυνη αφού δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα ή άλλοι χημικοί παράγοντες αλλά μόνο υλικό που έχει ληφθεί πρόσφατα από το σώμα μας.

Πονάει;

Γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες και τοπική αναισθησία άρα θεωρείται ανώδυνη.  

Έχει καλά αποτελέσματα;

Μετά την έγχυση των κυττάρων και των αυξητικών παραγόντων παράγεται από το δέρμα κολλαγόνο και καινούργιοι ινοβλάστες  κι έτσι βελτιώνεται σημαντικά η ζωντάνια των ιστών και η ελαστικότητα του δέρματος. Παράλληλα γεμίζουν τόσο οι περιοχές που λόγω γήρατος έχουν αδειάσει όσο και οι επιφανειακές και οι βαθιές ρυτίδες του προσώπου.

Έχει διάρκεια το αποτέλεσμα; 

Το μεγάλο συν αυτής τη θεραπείας είναι ότι τα αποτελέσματα εκτός από εντυπωσιακά είναι και  μεγάλης διάρκειας!

Ποιοι και γιατί προτιμούν αυτή τη μέθοδο αντιγήρανσης;

Για όσους  επιθυμούν την αναζωογόνηση του δέρματος και την χωρίς την χρήση ξένων χημικών υλικών  θεραπεία των σημαδιών του χρόνου είναι η καλύτερη επιλογή, αφού πρόκειται για μια μέθοδο που στηρίζεται στη φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης από τα ίδια μας τα κύτταρα όπως ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν είμαστε νεώτεροι σε ηλικία και άρα απόλυτα ασφαλής και εγγυημένη.

Είναι ακριβή μέθοδος σε σχέση με άλλες;

Η τιμή εξαρτάται από την περιοχή που θα επέμβουμε. Δεν είναι βασικά ακριβή μέθοδος και οφείλουμε να πούμε ότι σήμερα είναι πολύ πιο οικονομική από άλλες θεραπείες.

Υπάρχει επίσης η εναλλακτική των φυτικών βλαστοκυττάρων θεραπεία για την οποία θα μιλήσουμε εκτενέστερα.

Διάβασε ακόμα: τα 3 νέα είδη μεσοθεραπείας

Αγαπημένο