ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

8 απλές κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα

Πώς να κατακτήσεις και εσύ την συντροφική ευεξία!
3
'
eftixismena-zeygaria

Πολλά έχουν γραφτεί για τους τρόπους που μπορεί να διασφαλίσουν διάρκεια στις σχέσεις. Σεξ, επικοινωνία, οικειότητα, κοινοί στόχοι, όνειρα για το μέλλον, δένουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Είναι γνωστά αυτά. Και χιλιοειπωμένα. Όμως η αλήθεια είναι ότι τη διάρκεια μπορεί να την εξασφαλίσουν και άλλοι παράγοντες σε μια σχέση όπως παιδιά, κοινές περιουσίες, παγιωμένες ρουτίνες, αίσθηση ασφάλειας ή και ανασφάλειας... 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αρκούν, όμως, για να διασφαλίσουν το ευτυχισμένοι μαζί. Γιατί το θέμα δεν είναι να παραμείνετε μαζί. Το θέμα είναι να περνάτε καλά μαζί. Και αυτό το περνάμε καλά μαζί δεν πρέπει να ισχύει μια φορά το τόσο αλλά κάθε μέρα. Σου φαίνεται δύσκολο με τόσα ανοιχτά μέτωπα και δυσκολίες γύρω σας; 

Δες 8 απλές μικρές κινήσεις που κάνουν καθημερινά τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Μην ξεχνάτε τις μικρές κινήσεις στοργής στο σπίτι


Φιλί στον σύντροφό σου πριν φύγεις. Φιλί μόλις επιστρέψεις. Σφιχτή αγκαλιά όταν ο άλλος ζορίζεται. Μασάζ στον αυχένα μέσα από ένα μοντέλο δούναι και λαβείν. Κάθε μέρα. Μην υποτιμάς την αξία των μικρών αυτών κινήσεων. Η δύναμη της αφής είναι μαγική. Όμως υπάρχει και συνέχεια…

Μην ντρέπεστε να εκφραστείτε και εκεί έξω


Όσο χρόνια κι αν είστε μαζί δεν είναι υπερβολή να κρατάτε το χέρι του συντρόφου σας την ώρα που περπατάτε. Δεν είναι υπερβολή να τον αγκαλιάσετε ενώ είστε με παρέα. Δεν είναι υπερβολή να ανταλλάξατε ένα πεταχτό φιλί τρυφερότητας μπροστά σε άλλους ή εν μέσω πλήθους. Οι ειδικοί το αναφέρουν ως PDA (Public Display of Affection) και όπως υποστηρίζουν εντείνει το αίσθημα ασφάλειας των ζευγαριών καθώς έχει να κάνει με το πως τοποθετείται (όχι με τρόπο επιδεικτικό) ένα ζευγάρι στον έξω κόσμο: ενωμένο. 

Απολαύστε κάτι που κάνετε μαζί


Μην εστιάζετε σε λαμπερές εξόδους. Δώσε σημασία σε πολύ πιο απλά πράγματα. Όπως να μαγειρέψετε μαζί για παράδειγμα. Ή να πάτε τον σκύλο βόλτα ή να κάνετε μπάνιο το μωρό μαζί.  Ή να κάνετε ποδήλατο μαζί ή να κολυμπήσετε μαζί. Αποφύγετε (όπου αυτό είναι δυνατό) τον καταμερισμό εργασιών: κάνε εσύ αυτό και θα κάνω εγώ εκείνο. Εστιάστε στο τι μπορείτε να κάνετε τα δυο σας μαζί γιατί αποτελεί πολύτιμη στιγμή σύνδεσης. 

ti-kanoun-ta-eftixismena-zeygaria

Αναπτύξτε την δική σας γλώσσα


Λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε έναν κωδικοποιημένο τρόπο επικοινωνίας που μόνο μεταξύ σας μπορείτε να αντιληφθείτε. Λέξεις που χρησιμοποιείται συχνά μέσα στην ημέρα και απευθύνονται στον σύντροφό σας και μόνο ανάλογα με την στιγμή και την περίσταση. Δεν θα πούμε παραδείγματα. Θα τις ανακαλύψετε μόνοι σας και αν το έχετε κάνει ήδη μπορείτε να τις εμπλουτίσετε. 

Χρησιμοποιήστε το χιούμορ σας 


Πολλά ζευγάρια με το πέρασμα του χρόνου αναπτύσσουν ένα χιούμορ κάπως υποτιμητικό του ενός προς τον άλλον. Προσέξτε το αυτό. Στόχος σας είναι να γελάτε μαζί κι όχι ο ένας με τον άλλον. Να θυμάστε ότι κάθε φορά που κάνετε τον σύντροφό σας να γελάει με τον έναν ή άλλον τρόπο το μήνυμα που φτάνει στον εγκέφαλό του είναι ότι νιώθει ωραία. Όλοι θέλουν να είναι δίπλα σε κάποιον που τους κάνει να νιώθουν ωραία. Το γέλιο αποτελεί στοιχείο σύνδεσης ανάμεσα στους πιο καλούς φίλους. Γιατί όχι ανάμεσα και στα πιο δυνατά ζευγάρια; 

Και έξυπνα το κινητό σας


Δεν θα σου πούμε να απενεργοποιείτε και οι δύο τα κινητά σας στις ιδιαίτερες στιγμές σας και να τα αφήνετε έξω από την κρεβατοκάμαρα. Τα ξέρετε όλα αυτά. Είναι γνωστά. Θα σου πούμε να το χρησιμοποιήσετε έξυπνα και με τρόπους απρόβλεπτους για να στείλετε ένα μήνυμα στον σύντροφό σας που θα τον ξεσηκώσει ακόμα κι αν είναι στο διπλανό δωμάτιο ή στο δρόμο για το σπίτι. Είναι η καλύτερη προθέρμανση του εγκεφάλου.

Απαντήστε στα νεύρα με βόλτα


Υπάρχουν πάντα αυτές οι στιγμές. Που ο άλλος έχει νεύρα για ένα εκατομμύριο άλλους λόγους και ετοιμάζεται ή τα έχει ήδη ξεσπάσει στο ασφαλές περιβάλλον της φωλιάς σας. Βρείτε μια διέξοδο από όλο αυτό για να τον ή την βοηθήσετε να ηρεμήσει και μην μπαίνετε σε άσκοπες αναλύσεις. Προτείνετε μια βόλτα χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Βάλτε το ταίρι σας στη θέση του συνοδηγού ή αντίστροφα. Καθώς τα χιλιόμετρα κυλούν μπροστά σας οι έγνοιες χάνονται έστω και για λίγο ή έστω όταν επιστρέψουν θα είναι αποδυναμωμένες.  

Μην υποτιμάτε την δύναμη της αγκαλιάς στο κρεβάτι


Είναι σημαντικό στο τέλος της ημέρας, της όποιας ημέρας όχι απλά να ξαπλώσετε στο κρεβάτι μαζί την ίδια ώρα. Να αφεθείτε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου ως μορφή αποφόρτισης και ανακούφισης από τα όποια δύσκολα περάσατε μέσα στην ημέρα για να πάρετε δυνάμεις ο ένας από τον άλλον. Υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να το κάνετε αυτό. Μυρίζοντας ο ένας την μυρωδιά του άλλου ηρεμείτε αυτόματα σύμφωνα με έρευνες (πρόσφατη έχει δημοσιευθεί στο Biological Psychology) καθώς πρόκειται για έναν μηχανισμό που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο από τη εποχή που ηρεμούσε ως μωρό στην αγκαλιά της μαμάς του μέσω της αφής και της οσμής. Το σεξ μπορεί να έρθει, μπορεί και όχι. Η αγκαλιά πρέπει να είναι εκεί πάντα όμως και η αξία της δεν θα πρέπει να υποτιμάται ποτέ.

Αγαπημένο