ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 4 φράσεις που δεν πρέπει να λέτε ποτέ σε μια σχέση

Τι πρέπει να αποφεύγεις να λες στη σχέση σου!
1
'
Οι φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια σχέση istock

Η καθημερινή τριβή προκαλεί πολλές φορές διαφωνίες, τσακωμούς και έντονες στιγμές ανάμεσα στα ζευγάρια. Ο θυμός οδηγεί συχνά σε λάθος χειρισμούς για τους οποίους μετανιώνουμε στη συνέχεια, χωρίς όμως να μπορούμε να διαγράψουμε τις πράξεις μας.

Το πιο σύνηθες είναι να εξαπολύουμε βαρύτατες κατηγορίες, λόγια που πληγώνουν τα αισθήματα του άλλου και εκφράσεις που προκαλούν εκνευρισμό και εντείνουν το ήδη άσχημο κλίμα.

Ο σώστος τρόπος να διαχειριστείτε έναν τσακωμό είναι μέσω της επικοινωνίας. Αφότου, ο θυμός καταλαγιάσει, μπορείτε να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση και να εξηγήσετε τα πράγματα που σας ενοχλούν, χωρίς να χρησιμοποιείτε τις λάθος εκφράσεις.

Ποιες λοιπόν φράσεις είναι ακατάλληλες και πρέπει να τις αποφεύγετε σε μια σχέση;

Εικόνα
σχεση

«Σου τα ΄λεγα εγώ»

Όλοι νιώθουμε έναν έντονο εκνευρισμό μόλις κάποιος μας απευθύνει το λόγο ξεκινώντας με αυτή τη φράση. Δε θα πρέπει λοιπόν να τονίζουμε τα λάθη του άλλου επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δική μας υπεροχή. Ο στόχος είναι να στηρίζουμε το σύντροφό μας και να το βοηθάμε να βρει λύση με κατανόηση και συμπόνια.

«Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα...»

Ο συναισθηματικός εκβιασμός δεν αποτελεί στοιχείο μιας υγιούς σχέσης και αυτή η φράση δε θα πρέπει λοιπόν να ανήκει στο λεξιλόγιό σας. Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ενεργεί αυτοβούλως και όχι κάτω από πίεση.

Δείτε επίσης: Βρήκαμε τα "μυστικά" για να κρατάς πάντα ζωντανή την σχέση σου!

Εικόνα
σχέση

«Ποτέ» και «Πάντα»

Οι δύο αυτές λέξεις δεν αποτελούν τη βάση μιας παραγωγικής συζήτησης και οι γενικεύσεις, όπως και οι κατηγορίες δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα.

Μην αποκαλείς τον άλλον με το όνομά του

Όλα τα ζευγάρια έχουν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και συνήθως περιλαμβάνει υποκοριστικά και άλλα γλυκόλογα. Όταν λοιπόν ξεκινά ένας καυγάς και ξεκινάς με το όνομα του άλλου, εντείνεις το τεταμένο κλίμα.

Μάθετε ακόμα: Έχετε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία - 4 τρόποι να αυξήσετε την λίμπιντο

Αγαπημένο