ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

George & Amal Clooney: Έτσι κρατούν ζωντανή τη σχέση τους - Ο επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος

Θα «λιώσεις» μόλις δεις τι κάνουν!
3
'
George Amal Clooney σχέση

Ο George και η  Amal Clooney είναι από αυτά τα ζευγάρια που αγαπάς να ζηλεύεις. Εκείνος κούκλος, εκείνη καλλονή, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια. Η σχέση τους είναι από τις πιο δυνατές στο Hollywood και πρόσφατα αποκάλυψαν ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο διατηρούν την φλόγα αναμένη. Μάλιστα, το μικρό τους «μυστικό» το υποστηρίζουν και οι επιστήμονες, αφού έχει πολλά οφέλη για την ψυχική σου υγεία και όχι μόνο.

Πώς κρατούν την σχέση τους ζωντανή ο George και η Amal Clooney 

Ο ηθοποιός, αποκάλυψε τη ρομαντική χειρονομία που κάνει για τη σύζυγο του Amal Clooney σε συνέντευξή του στο AARP.
«Ακόμα και στο lockdown, θα γράψω ένα γράμμα και θα το βάλω κρυφά στο γραφείο της, ή θα γράψει ένα γράμμα και θα το αφήσει κάτω από το μαξιλάρι μου. Είμαι πολύ πιστός στα γράμματα. Έχω επιστολές από τον Paul Newman, τον Walter Cronkite, τον Gregory Peck. Τα έχω σε κορνίζα. Μπορεί να είναι απλά ένα κείμενο, αλλά για εμένα ήταν διαφορετικό. Ίσως δεν θα είναι έτσι τα πράγματα σε 20 χρόνια από τώρα, αλλά για μένα κάποιος κάθισε και το έγραψε αυτό το γράμμα», εξήγησε.

Τι λένε οι επιστήμονες για τα γράμματα και τις επιστολές αγάπης

Ο Steve Toepfer, καθηγητής ψυχολογίας από το Kent State University μελετά τα οφέλη που έχουν οι ερωτικές επιστολές τόσο για τον συγγραφέα, όσο και για τον παραλήπτη. Ο Toepher λέει ότι συνηθίζει να γράφει γράμματα ευγνωμοσύνης, "αν το κάνεις, και εσύ και το ταίρι σου θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, πιο ικανοποιημένοι και εάν υποφέρετε από άχγος, τα συμπτώματά σας θα μειωθούν." Δεν είναι τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Το να λέτε ο ένας στον άλλο πόσο τον εκτιμάτε, έχει σημαντικά οφέλη για την σχέση σας αλλά και για την ψυχική σας υγεία.

Επιπλέον, με το να στέλνεις χειρόγραφες επιστολές, συμμετέχεις σε ένα από τα καλύτερα τελετουργικά της ιστορίας. Το «Γράμμα από μια φυλακή του Μπέρμιγχαμ» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έχει μείνει στην ιστορία. Η επιστολή του στρατηγού Sullivan Ballou προς τη Σάρα (την αγαπημένη του) αποκάλυψε τα συγκρουόμενα συναισθήματα ενός στρατιώτη που αγαπούσε τη χώρα του και ενός συζύγου που αγαπούσε τη γυναίκα του. Λέγεται ακόμη ότι μια επιστολή από ένα νεαρό κορίτσι έπεισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν να μεγαλώσει την του γενειάδα του. Αφού τόσοι και τόσοι το έκαναν, γιατί όχι και εσύ;

Αγαπημένο