ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

7 τρόποι για να καταπολεμήσετε το αίσθημα της μοναξιάς

Οι τρόποι αντιμετώπισης του αισθήματος της μοναξιάς!
1
'
7 τρόποι για να καταπολεμήσετε_το αίσθημα της μοναξιάς Μοναξιά_Αντιμετώπιση

Πολλοί άνθρωποι στη σημερινή εποχή υποφέρουν από τη μοναξιά. Συχνά μάλιστα θεωρούμε λανθασμένα ότι το αίσθημα της μοναξιάς συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με ανθρώπους που ζούνε μόνοι. 

Στην πραγματικά, το συγκεκριμένο συναίσθημα συνδέεται με βαθύτερες αιτίες και καταστάσεις και μπορεί να οδηγήσει σε αγχώδεις διαταραχές, ίσως και σε κατάθλιψη.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καταπολεμήσετε τη μοναξιά;

  • Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Κάθε φορά που σας πλημμυρίζουν οι αρνητικές σκέψεις, θυμηθείτε κάτι το θετικό και νιώστε αυτόματα καλύτερα. Παραδείγματος χάριν, «αξίζω να έχω αγάπη,όπως όλοι οι άνθρωποι», «είμαι αυτός που είμαι και σ’ όποιον αρέσω», «όλα μπορούν να αλλάξουν».
  • Κοινωνικοποίηση. Μπορεί το να συμμετέχετε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση ή σε κάποια νέα ομάδα, να σας προκαλεί άγχος και φόβο, ωστόσο χωρίς να δοκιμάσετε μια νέα πρόκληση, δεν μπορείτε να γνωρίζετε την έκβαση της. Βρείτε κάποιο νέο χόμπι και κάντε γνωριμίες.
Εικόνα
ΜΟΝΑΞΙΑ

Δείτε επίσης: 8 τρόποι για να ξεπεράσετε το χωρισμό

  • Απομακρυνθείτε από τους τοξικούς ανθρώπους. Πολλές φορές συνεχίζουμε να διατηρούμε στη ζωή μας σχέσεις που μας «ρουφάνε» όλη την ενέργεια, αλλά είτε από συνήθεια είτε από φόβο για τη μοναξιά, δεν αποφασίζουμε να τις διακόψουμε. Οι τοξικές σχέσεις στην πραγματικότητα μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα πιο μόνοι. Βγάλτε από τη ζωή σας ανθρώπους που σας προσβάλουν και ασκούν συνεχώς κριτική προς το πρόσωπό σας.
  • Εξωτερικεύστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Μπορεί να φαντάζει τρομαχτικό, αλλά είναι πολύ απελευθερωτικό το να μιλήσετε για όσα νιώθετε και να ζητήσετε όσα χρειάζεστε.
  • Γίνετε εθελοντές. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν προσφέρουμε στους άλλους βοήθεια, η ψυχική μας υγεία βελτιώνεται. Η προσφορά λοιπόν θα τονώσει την αυτοεκτίμησή σας και θα σας κάνει να νιώσετε πιο ενεργοί από ποτέ.
Εικόνα
ΜΟΝΑΞΙΑ
  • Φροντίστε τον εαυτό σας. Η σωστή διατροφή, ο καλός ύπνος και η συστηματική άσκηση θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας.
  • Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό. Αν το αίσθημα της μοναξιάς δε μειώνετε και αισθάνεστε σταδιακά χειρότερα, καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον ειδικό, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά σας.

Μάθετε ακόμη: 6 tips για να βελτιώσετε το πρωινό σας ξύπνημα

Αγαπημένο