ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

4 tips για να φτιάξεις ένα καλύτερο και πιο έξυπνο βιογραφικό

Ακόμα και αν δεν είσαι στη φάση που θέλεις να αλλάξεις δουλειά, είναι σημαντικό να έχεις ένα βιογραφικό ολοκληρωμένο και έτοιμο για ό,τι προκύψει.
3
'
tips για καλύτερο βιογραφικό istock

Κάθε γνωριμία ή συνάντηση, μπορεί να είναι μια ευκαιρία για μια επαγγελματική εξέλιξη. Το βιογραφικό είναι ο καθρέφτης σου, που σε εκπροσωπεί και δίνει στον άλλον την ευκαιρία να μάθει παραπάνω πράγματα για σένα. Παρακάτω θα βρεις tips για ένα καλύτερο και πιο έξυπνο βιογραφικό.

Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά

Ανάλογα με το τομέα που εργάζεσαι ή τη θέση που ενδιαφέρεσαι να βρεις, είναι σημαντικό να ξέρεις να χειρίζεσαι τις λέξεις κλειδιά. Αν έχεις δει μια ανάρτηση θέσης που σε ενδιαφέρει, ξόδεψε λίγο χρόνο στο να βρεις τις λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν τη θέση και ενσωμάτωσέ τες στο δικό σου βιογραφικό. Με αυτό το τρόπο θα φανεί η σχολαστικότητα σου και το ενδιαφέρον σου για τη συγκεκριμένη θέση και όχι ένα γενικό βιογραφικό που έχει σταλεί μαζικά σε 10 θέσεις. Έτσι, θα φαίνεσαι ως ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά.

Φτιάξε ένα σύντομο βιογραφικό

Θυμάσαι τα βιογραφικά που ήταν 2-3 σελίδες το λιγότερο; Αυτά τα βιογραφικά, δικαίως έχουν μείνει στο παρελθόν. Το μυστικό είναι να αναφέρεις όσα περισσότερα μπορείς επιγραμματικά και να τα εμπλουτίσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Εννοείται είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις εμπειρία αλλά δε θα μπορέσεις να συμπεριλάβεις κάθε θέση ή αρμοδιότητα με τις λεπτομέρειες που θέλεις ή θεωρείς σημαντικές. Εστίασε στις θέσεις των τελευταίων 5-7 χρόνων και ανέφερε επιγραμματικά ότι υπάρχει και παραπάνω εμπειρία την οποία μπορείς να συζητήσεις εκ των υστέρων.

Διάβασε επίσης: Τα 4 must που πρέπει να έχει το σωστό βιογραφικό

Γράψε μόνο αλήθειες

Μια συχνή παγίδα στα βιογραφικά είναι να προσθέτονται μικρά, φαινομενικά αθώα ψέματα τα οποία θεωρητικά θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη θέση που θέλεις. Στη περίπτωση που θέλεις να συμπεριλάβεις κάποια τέτοια πληροφορία, φρόντισε να είναι όσο πιο κοντά στην αλήθεια γίνεται. Για παράδειγμα, αν ισχυριστείς ότι μιλάς πολύ καλά μια ξένη γλώσσα, φρόντισε να είσαι όντως σε θέση να εξασκηθείς σε αυτή τη γλώσσα. Αν γράψεις ότι μιλάς άπταιστα γαλλικά, ενώ στη πραγματικότητα είναι αρχάριες οι γνώσεις σου, ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις μαθήματα. Δε μπορείς να ξέρεις αν σε προσέλαβαν για αυτή τη συγκεκριμένη δεξιότητα οπότε είναι σημαντικό να εξασκείς ό,τι αναφέρεις στο βιογραφικό σου.

Δείξε την προσωπικότητα σου

Σίγουρα το βιογραφικό δεν είναι μόνο η σκιαγράφηση της επαγγελματικής σου ταυτότητας αλλά και της προσωπικής. Είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις είτε ένα προσωπικό statement ή κάποια ενδιαφέροντα και χόμπι, ώστε να δώσεις μια προσωπική χροιά σε αυτό. Δε θα πάρεις μόνο μια θέση αλλά θα συμπεριληφθείς σε μια ομάδα και σε ένα ανθρώπινο δυναμικό. Ανέφερε κάποια πράγματα για σένα που πιστεύεις ότι σε χαρακτηρίζουν και σου ταιριάζουν για να ολοκληρωθεί η εικόνα του βιογραφικού σου.

Διάβασε ακόμα: Συνέντευξη για δουλειά; 4 SOS Tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να έχεις απόλυτη επιτυχία

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!