ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Συνέντευξη για δουλειά; 4 SOS Tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να έχεις απόλυτη επιτυχία

Όσα πρέπει να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να πάρεις τη δουλειά!
4
'
συνέντευξη για δουλειά συμβουλές επιτυχίας istock

Έφτασε η πολυπόθητη ώρα της συνέντευξης που περίμενες τόσο καιρό. Το βιογραφικό σου ήταν αυτό που ξεχώρισε και πλησιάζει η στιγμή που θα έχεις τη δυνατότητα να εξελίξεις και το κομμάτι της προσωπικότητας σου. Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε η συνέντευξη να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία;

Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την εταιρεία

Θέλεις με κάθε τρόπο να δείξεις ότι έχεις κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και πως γνωρίζεις αρκετά πράγματα για την εταιρεία που θέλεις να εργαστείς. Ψάξε να βρεις όσες πληροφορίες μπορείς σχετικά με την εταιρεία, από την ίδρυσή της μέχρι και τη κάθε επιτυχία που έχει σημειώσει στο τομέα της. Αν γνωρίζεις από πριν το όνομα του συνεντευξιαστή σου, κάνει μια μικρή έρευνα στο linkedin για τις σπουδές και την ενασχόληση τους στη θέση που είναι. Τέλος, μάθε όσα μπορείς για τη θέση που θέλεις να πάρεις εσύ ωστέ να κάνεις στοχευμένες ερωτήσεις να γεμίσεις τα κενά σου.

Διάβασε ακόμη: Job interview εν μέσω πανδημίας: 4 tips για να πάρεις τη δουλειά

Υπογράμμισε τις δεξιότητές σου που ταιριάζουν στη θέση

Για να έχεις επιλεχθεί για τη συνέντευξη, σημαίνει πως οι εμπειρίες σου και οι δεξιότητές σου, ταιριάζουν με αυτό που ζητά η εταιρεία. Προσπάθησε να δεις ποια χαρακτηριστικά σου είναι αυτά που ταυτίζονται περισσότερο με τη θέση και υπογράμμισε τα μέσα στη κουβέντα. Ανάδειξε τις πτυχές του εαυτού σου που θα έχουν τη καλύτερη ανταπόκριση και εμπλούτισε τις παραπάνω μέσα από τη κουβέντα. Τώρα είναι η ευκαιρία να επεξηγήσεις περισσότερο κάθε δεξιότητα που ανέφερες στο βιογραφικό σου.

Να είσαι ο εαυτός σου

Όσο απλή συμβουλή και αν ακούγεται αυτή, άλλο τόσο δύσκολη είναι να την εφαρμόσεις. Τις περισσότερες φορές, η παγίδα είναι να δείχνεις τον εαυτό που πιστεύεις ότι θέλει να δει ο άλλος, και όχι το πραγματικό σου εαυτό. Σκέψου ότι αν τελικά σε προσλάβουν, θέλοντας και μη, θα αναδειχθεί κάποια στιγμή ο πραγματικός σου εαυτός. Καλύτερα να γίνει εξ αρχής αυτό ώστε να νιώσει και ο άλλος άνετα και οικεία απέναντι σου. Όντας ο πραγματικός σου εαυτός, δε σημαίνει πως ξεχνάς κάποιες τυπικές συμπεριφορές ή φιλικές προς το εργασιακό περιβάλλον. Δείχνει όμως ότι δε θα χαθεί η προσωπικότητα σου μέσα στη δουλειά.

Επικοινώνησε μετά το τέλος της συνέντευξης

Άσχετα με το πως νιώθεις ότι πήγε η συνέντευξη, ακόμα και αν δεν ειπώθηκε κάτι για επόμενη συνάντηση, είναι ευγενικό και ωραίο να στείλεις ένα ευχαριστήριο email. Μπορείς να περιμένεις μερικές μέρες μετά το πέρας της συνέντευξης και να επικοινωνήσεις πάλι λέγοντας ευχαριστώ για το χρόνο και την ευκαιρία. Έτσι, υπενθυμίζεις στον άλλον ότι ενδιαφέρεσαι ακόμα για τη θέση και παράλληλα μπορείς να διατηρήσεις τη γνωριμία ακόμα και αν δεν πάρεις τελικά τη δουλειά. Στο τέλος του email, μπορείς να ζητήσεις για feedback σχετικά με το πως πήγε η συνέντευξη και αν υπάρχουν πράγματα προς βελτίωση από πλευράς σου.

Διάβασε ακόμα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να βρεις την δουλειά των ονείρων σου.

Αγαπημένο