ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση: Πως και γιατί ο συνδυασμός τους κάνει τη διαφορά

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
3
'
koilioplastiki-erotiseis-kai-apadiseis

Προσπαθείς να διατηρήσεις το ιδανικό σχήμα και μέγεθος για το σώμα σου, μέσα από σωστή διατροφή και δίαιτα σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση όμως δεν τα καταφέρνεις. Και συχνά αυτός ο στόχος μπορεί να γίνει μια ανυπόφορη μάχη που δεν “κερδίζεται “ ποτέ. Αφού αισθάνεσαι πως ότι και να κάνεις δεν υπάρχει καμία διαφορά ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς όπου το πάχος, το λίπος και η χαλάρωση επιμένουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις μία καλή λύση είναι ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής με λιπαναρρόφηση.

Με τη συνεργασία του πλαστικού χειρουργού Ιωάννη Γιαννά, MD, FRCS(Plas), FEBOPRAS, έχουμε τις απαντήσεις σε όλα όσα θέλεις να ξέρεις.

Γιατί αναζητάμε την λύση της κοιλιοπλαστικής

Πολλές γυναίκες οι οποίες αναζητούν τη λύση της κοιλιοπλαστικής είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Έχουν χάσει το ανεπιθύμητο βάρος τους ή τα κιλά μετά την εγκυμοσύνη και κάνουν γυμναστική συστηματικά. Παρ’ όλες τις προσπάθειες τους, όμως, το μεσαίο τρίτο του σώματός τους παραμένει προβληματικό σε σχέση με το άνω και κάτω μέρος του σώματός τους. Αποτέλεσμα;

Χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα λόγω χαλάρωσης των κοιλιακών μυών και του δέρματος, που κάνει τη κοιλιά να φαίνεται πιο μεγάλη από ότι είναι στην πραγματικότητα και απουσία της σχήματος της μέσης που πολλές φορές σχετίζεται με εναπόθεση λίπους τοπικά.

Η απάντηση στα παραπάνω προβλήματα είναι η κοιλιοπλαστική σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση.

Η κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη να επιτύχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να αφαιρέσει το χαλαρωμένο και παραπανίσιο δέρμα και λίπος και ο δεύτερος να διορθώσει το χαλαρωμένο κοιλιακό τοίχωμα.Η λιποαναρρόφηση γίνεται για να βελτιώσει το σχήμα της μέσης και της υπόλοιπης κοιλιάς όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ο συνδυασμός τους σχεδόν πάντα δίνει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και συντελεί στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης της γυναίκας δεδομένου ότι της δίνει τη δυνατότητα να φορέσει τα ρούχα και τα μαγιό που δεν ένιωθε άνετα να φορέσει για χρόνια.

koilioplastiki-sixnes-erotiseis

Οι διαφορές στις τομές

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται μέσω μιας τομής “μπικίνι” που καλύπτεται από το εσώρουχο (ακόμα και μικροσκοπικό) με ευκολία. Στις εκτεταμένες κοιλιοπλαστικές μπορεί να είναι αναγκαίο να επεκταθεί η τομή στα πλάγια ενώ στην μίνι-κοιλιοπλαστική είναι λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής. Στην κλασική κοιλιοπλαστική θα υπάρχει και μια τομή γύρω από τον καινούργιο ομφαλό, που μας δίνει την δυνατότητα να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα σημαντικά εάν δώσουμε σημασία στην λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό για την επίτευξη “φυσικού” αποτελέσματος να αποφύγουμε την δημιουργία μιας στρογγυλής ουλής γύρω από τον ομφαλό.

Τι είναι ο «εσωτερικός κορσές»;

Για την επίτευξη του καλύτερου και πιο φυσικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να διορθωθεί η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Για αυτό το λόγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία τεχνική που ονομάζεται “εσωτερικός κορσές” με σκοπό την διόρθωση της χαλάρωσης και την ανάδειξη των κοιλιακών μυών με μόνιμο αποτέλεσμα. Με βάση αυτή την τεχνική, τοποθετείται μια σειρά από μη απορροφήσιμα ράμματα στη μέση γραμμή του κοιλιακού τοιχώματος και στην συνέχεια 2 ή 3 σειρές από τα ίδια ράμματα οριζόντια στο κοιλιακό τοίχωμα με σκοπό αυτό να γίνει όσο γίνεται πιο επίπεδο και φυσικό. Με τα οριζόντια ράμματα μπορεί να διορθωθεί καλύτερα η μέση και να υπάρχει ένα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Έτσι , δημιουργείται αυτό που αποκαλούμε μόνιμος εσωτερικός κορσές ο οποίος εξασφαλίζει στη γυναίκα στενή και ελκυστική μέση.

Μετά το χειρουργείο

  • 1-2 ημέρες παραμονή στο νοσοκομείο με άμεση όμως κινητοποίηση από τις πρώτες ώρες.
  • 6 εβδομάδες για την επαναφορά σε όλες τις δραστηριότητες.
  • 6-12 μήνες προστασία και φροντίδα των ουλών.
  • 3 μήνες ένδυση με ειδικό κορσέ.

koilioplastiki-lipoanarofisi-kai-mpanio

Συχνές ερωτήσεις:

Πότε βλέπουμε τα τελικά οριστικά αποτελέσματα; 

Τελικά και οριστικά αποτελέσματα βλέπουμε μετά από 6 μήνες. 

Πότε είναι καλύτερα να κάνουμε την επέμβαση; 

Με δεδομένο ότι πρέπει να φοράει η γυναίκα ειδικό κορσέ για 3 μήνες και μετά την επέμβαση έχει ουλές είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εάν σκοπεύουμε να κάνουμε διακοπές στην θάλασσα.

Πόσο καιρό μετά μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία;  Μπάνιο στην θάλασσα και ηλιοθεραπεία μπορεί να κάνει μετά από 4 εβδομάδες αρκεί να είναι οι ούλες καλυμμένες και να έχει χρησιμοποιήσει αντηλιακό. 

 

Αγαπημένο